NESTVARAN GEST NAVIJAČA KELNA: Oduševiće vas šta su uradili sa paketima karata koje su kupili od Zvezde!

Navijači Kelna nisu gledali svoj klub u Evropi 25 godina i to su rešili da nadoknade uz jedan fanstastičan gest.

Naime, pošto će Keln dobiti mali kontigent karata za gostujući sektor, navijači su kupovali pakete karata za sektore koji će biti blizu njima namenjenog.

Kako ne bi propale karte za utakmice protiv BATE Borisova i Arsenala, pojedine pristalice Kelna sa jednog navijačkog foruma nemačkog kluba su rešile da karte poklone Zvečanskoj, za šta su dobili i veliku zahvalnicu.

Na forumu portala Redstarbelgrade.info se pojavila i poruka jednog nemačkog navijača koji se obratio Delijama. Njegovu poruku prenosimo u celosti.

– Registrovao sam se ovde kao navijač FK Keln i ne bih želeo da se mešam u diskusije koje vodite o svom klubu. Ja sam, takođe, dugogodišnji član foruma: „effzeh-forum.de“, najvećeg nezavisnog foruma FK Keln sa 2700 korisnika, tako da znam da navijači drugih klubova često nisu baš dobrodošli.

Naš klub izlazi u Evropu prvi put posle 25 godina, a to što imamo oko 100.000 članova (više nego Real Madrid), govori koliko je ceo naš grad lud za klubom i tokom sezona koje smo proveli u drugoj ligi, imali smo prosek od 40.000 gledalaca. Kao što ste videli u Londonu, naši navijači su veoma aktivni i što se tiče gostovanja, bilo nas je oko 20.000 tamo.

Zbog toga mi gajimo veliko poštovanje prema Crvenoj Zvezdi i njenim navijačima – vi ste pravi/istinski klub sa ogromnom tradicijom i fantastičnim navijanjem. Mi u decembru zaista ne dolazimo kao bilo kakvi neprijatelji, već kao navijači koji žele da proslave pravi fudbalski spektakl.

Pretpostavili smo da za gostujuće navijače (kao i u Londonu) neće biti dovoljno predviđenih karata u odnosu na interesovanje naših navijača. Želeli smo da kupimo pojedinačne karte za delove odmah uz sektor za gostujuće navijače, ali kako su nas obavestili sa sajta iticket.rs, prodaja pojedinačnih karata će početi tek neposredno pred samu utakmicu, a putovanje bi morali da isplaniramo mnogo ranije. Tako da su neki od nas već kupili pakete ulaznica za sve utakmice Lige Evrope koje Zvezda igra na svom stadionu. Npr. moja karta je kod ulaza 1 na zapadu, najdalje moguće od severne tribine što je bilo u prodaji.

Karte za BATE Borisov i Arsenal, koje nismo mogli da iskoristimo, nismo bacili. Prosledili smo ih Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, tako da bi ta deca mogla da iskuse velike utakmice Crvene Zvezde. Oni su nam se veoma ljubazno zahvalili na tome.

Svi navijači Kelna sa tog foruma koji su kupili karte su uradili isto i učestvovali u akciji.
Bogdan, navijač Crvene Zvezde iz Beograda – koji se registrovao na naš forum, nam je veoma pomogao u realizaciji ove donacije, a takođe je i preveo ovaj tekst.

Pošto su deca i zaposleni u Zvečanskoj bili veoma srećni zbog ovoga, mi koji dolazimo u Beograd dan pre utakmice bismo voleli da posetimo to sirotište. U našoj zemlji je tog dana praznik Svetog Nikole (za koga znamo da je velika slava i u Srbiji 13 dana kasnije), pa smo želeli da donesemo poklone deci koji su u našoj tradiciji – voće, orahe, lešnike, slatkiše i igračke.

Primetio sam da na vašem forumu postoji poseban deo: „Humanitarne Akcije“, možda bi i neki od vas želeli da učestvujete u ovoj akciji. Fudbal bi trebalo da poveže ljude i učini im život boljim.

Sportski pozdrav iz Kelna,
Markus.

Zvezda će prvo gostovati Kelnu 28. septembra, a Nemci gostuju crveno-belima u poslednjem kolu 7. decembra.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: Redstarbelgrade.info/weisweiler

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *