NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA ZVEZDINOG JUNAKA PAVKOVA: Majka Zuzana: Milana sam rodila SLUČAJNO! Kako je totalni autsajder postao pobednik, preko noći!

Bila sam u poznim godinama, Milan je došao slučajno, kao dar od Boga! Kasno sam ga rodila, to nije bilo planirano – sa setom je pričala Zuzana Pavkov, majka heroja Crvene zvezde Milana Pavkova, prilikom posete Kurira u njegovom rodnom Begeču.

– Bila sam na granici kad je trudnoća rizična. Želja… šta ja znam šta se desilo, ali na našu sreću sve je na kraju ispalo predivno – nastavila je ponosna majka ovu životnu priču o momku koji je šokirao celu Evropu fenomenalnim golovima Liverpulu.

U malom mestu na levoj obali Dunava, udaljenom dvadesetak kilometara od Novog Sada, u tipičnom seoskom domaćinstvu odrastao je heroj Crvene zvezde. Na imanju su nas dočekali Milanova majka Zuzana i najbliže komšije, dok je otac Nikola, kako to na selu obično biva, otišao da završi neki posao. Oni čak nisu mogli kod kuće da gledaju kako sin razbija engleski tim, već su morali kod devera, jer na svom televizoru nemaju kanal koji je prenosio utakmicu.

– Ma šta da kažem?! Zaista predivno, čekali smo i dočekali sve ovo. Bili smo strpljivi, a, eto, ispalo je da i utakmica bude tako važna. Pomislila sam: Tako mora da se igra, srčano! A i verovali smo da Zvezda može da pobedi Liverpul – priča majka Zuzana i dodaje:

– Nisam čak ni htela da ga zovem nakon meča, samo sam mu poruku poslala, a odgovorio mi je tek posle ponoći. Samo sam se čula sa ćerkom Milicom, koja je bila s Milanovom devojkom na stadionu. Rekla mi je: „Mama, nismo poneli maramice, a, evo, plačemo od sreće. Videćeš, sve sam snimila.“ Eto, u njegovom slučaju mi se čini kao da nešto treba da se desi kako bi se sve preokrenulo. Valjda je kod nas to tako u životu.

Kako nam prepričava, Milana je interesovala samo fudbalska lopta.

– Kad je bio mali, bio je vrlo živahan, samo je jurio za njom i svima govorio da će postati fudbaler. Mi smo insistirali da, pored fudbala, mora da završi školu. Ovde u selu ga mnogi podržavaju, a bilo je i skeptika. Uglavnom, telefon nam se usijao od čestitki. Ovde je omiljen, takav je, uvek je bio druželjubiv. Stalno dolazi i nije se promenio.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *