NEVEROVATNO: Pre 16 godina Srđan je tražio investitore da ulože u Novaka, jedan čovek je nudio pomoć ali ga je odgovorio Boba Živojinović tvrdeći da je Nole bolestan!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je imao dugačak put da bi došao do samog vrha, a sada je upravo odbranio trofej na Vimbldonu u spektakularnom finalu protiv Rodžera Federera.

Kakvi su počeci njegove karijere bili najbolje svedoče izjave njegove majke Dijane, koja je radila i po 15 sati dnevno da bi obezbedila kakav-takav novac za Novaka.

U prilog ovome, jedan tviteraš je pronašao izjavu Srđana Đokovića pre 16 godina, kada je Novak upravo započinjao svoju profesionalnu karijeru.

Naime, Srđan je tražio nekog ko bi uložio u Novaka, a gostujući u „sportskoj galaksiji“ rekao je:

„Nas ne interesuje sponzor, jednostavno ne tražimo ljude koji će dati pare i da nemaju ništa od toga. Tražimo poslovnog partnera sa kojim ćemo potpisati profesionalni ugovor što se u svetu već radi i događa u poslednjih 20, 30 godina. Tražimo ljude koji bi potpisali profesionalni ugovor i da ti ljudi koji ulože sada pare u Novaka imaju procenat kasnije kada on postane igrač i napravi rezultate od zarade i sponzorskih ugovora. Oni će imati veliki procenat adekvatno tome šta sada budu uložili u njega“ – rekao je tada Srđan Đoković.

Srđan Đoković je kasnije otkrio da je uskraćen za veliku finansijsku pomoć od Filipa Ceptera a kriv je muž Lepe Brene, Boba Živojinović, koji je lagao da je Novak bolestan!

„Nikola Pilić, kod koga je Novak u to vreme bio na Akademiji, otišao je sa suprugom u Monako i razgovarao s Filipom Cepterom u vezi s Novakom. Rekao je da je saglasan da pokrije troškove Novakovog boravka na Akademiji, što je tad bilo 300.000 maraka za četiri godine i što nam je bila ogromna pomoć u to vreme. Filip Cepter posle toga pozove Bobu, koji mu doslovce kaže: „Novak je dobar, ali ima bolesno srce, bolesnu petu i tatu koji je nemoguć za saradnju“. To mi je ispričao direktor Ceptera u Beogradu, a to će vam potvrditi i Nikola Pilić“ – rekao je Srđan.

Cepter je poslao velike pare za igrače, ali među njima nije bio Novak, a tek tada mu je Boba rekao za bolesno srce pokušavši da se opravda:

„On ga je dotad možda jednom video u prolazu, ali on je nešto pre toga napravio teniski klub u kom je trebalo da skupi najbolje klince u Srbiji i za koju mu je Cepter dao novac. Ovaj ga pita: „Ja sam ti dao pare, odakle sad Novak?“. E, tad mu je rekao ovo za bolesno srce“ – kazao je Srđan.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *