NEVEROVATNO: Srbi oslobodili Orića!

Naser Orić, komandant Armije BiH u Srebrenici i dokazani zločinac i krvnik, oslobođen je u ponedeljak u Sarajevu optužbe za zločin nad Srbima, a najšokantnije je što su, kako saznajemo, dvoje od troje članova sudskog veća u predmetu “Orić” bili Srbi, kao i sam glavni tužilac.

Sudsko veće koje je donelo oslobađajuću presudu koljaču na čijim je rukama srpska krv bilo je u sastavu: Šaban Maksumić, predsedavajući veća, i sudije Staniša Gluhajić i Vesna Jesenković. Tužilac u ovom slučaju bio je Miroslav Janjić.

Ugledni beogradski advokat Toma Fila ovu situaciju prokomentarisao je rečima da je Srbima u genima da izdaju jedni druge.

– Vidite, mi smo fudbal izgubili od Srba u Austriji, tako da šta da vam kažem. Na svakom suđenju na kojem je bio optužen Hrvat, musliman ili Albanac nikada njihovi nisu svedočili protiv svojih. Tu su Haradinaj i Limaj, nije bilo nijednog Albanca koji je želeo da svedoči protiv njih. A kada su Srbi optuživani, bilo je sijaset Srba koji su se utrkivali da svedoče protiv svojih, protiv Srba. To je nažalost u našim genima, da jedni druge izdajemo. Nemam drugo objašnjenje – kaže Fila.

Veselin Šljivančanin, penzionisani srpski oficir i haški osuđenik, za „Alo!“ kaže da ga ova situacija ne čudi jer su Srbi protiv Srba svedočili i pred međunarodnim sudom.

– Sa Naserom Orićem sam bio u zatvoru jedno vreme. Ne znam šta je tačno radio, ali činjenica je da tamo gde je on bio mnogo srpskog življa izginulo, za šta postoje dokazi i snimci. To što su sad Srbi u sudu odlučili da on nije kriv nije čudno jer i u međunarodnom sudu bilo je dosta Srba koji su davali neka priznanja i svedočili su protiv kolega i prijatelja, a obično takvi svedoci pričaju nesitinu. Mene, ponavljam, to ne iznenađuje jer su se umešali neki moćnici, a ti naši nekada veliki političari nisu stvorili uslove da naša zemlja ima priznanje kao druge zemlje, pa svi udaraju samo po Srbima. A svi vide da je nemoguće da su Srbi sami sebe poubijali… Nepravdi nema kraja – zaključuje on.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *