NEVIĐEN SKANDAL U BELOJ KUĆI: Objavili Trampove lične podatke!

Na konferenciji za štampu u petak, Kejli Mekeni je najavila je da će Tramp donirati svoju tromesečnu platu Ministarstvu zdravstva i ljudskih usluga.

Napori da se istakne najveća vrlina Donalda Trampa za vreme njegovog mandata imali su kontraefekat nakon što je njegova sekretarka za štampu prikazala lične podatke američkog predsednika.

Na konferenciji za štampu u petak, Kejli Mekeni je najavila je da će Tramp donirati svoju tromesečnu platu Ministarstvu zdravstva i ljudskih usluga kako bi „podržao napore koji se poduzimaju u cilju suočavanja, suzbijanja i borbe protiv koronavirusa“.

Međutim, kada je pokazala ček od 100.000 američkih dolara novinarima u Beloj kući, na njemu su bili svi lični Trampovi podaci.

Zvaničnik administracije rekao je Njujork Tajmsu da se na brifingu nikada ne koriste lažni čekovi, a iz Bele kuće dolazi izjava: „Danas je njegova plata pomogla da unapredi nove terapije za lečenje virusa, ostavljanmo medijima na nađu sramotan razlog da ne pišu o činjenicama, već da li je ček pravili ili ne.“

Imajući takve detalje, bankovni račun predstavlja rizik od hakovanja ili korišćenja od strane drugih, piše Gardijan.

Majk Čepl, profesor informacionih tehnologija na Univerzitetu Notre Dame, rekao je da to pokazuje zašto se za televiziju koriste veliki lažni čekovi. „Oni ne samo da ne izgledaju dobro na televiziji, već izostavljaju i osetljive podatke o nalogu koji se obično pojavljuju pri dnu“, rekao je. „Svi mi trebamo da mislimo o bezbednosti i te podatke čuvamo“, kaže on.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *