NEVOLJE U LONDONU: Manekenka špijunira ambasadora Srbije!

Dr Ognjen Pribičević, srpski ambasador u Londonu, uputio je zvaničnu žalbu Forin ofisu zbog namere prvih komšija, lejdi Sofije Hamilton, nekadašnje manekenke, i njenog verenika Hašema Aruzija, bankara, da nadzidaju svoju kuću u Hajd park gejtu, čime bi, kako se navodi u žalbi, praktično ugrozili bezbednost našeg diplomate na Ostrvu.

„Ukoliko se projekat realizuje, stanari i njihovi gosti imaće direktan uvid u to šta se dešava u mojoj bašti, stakleniku i spavaćoj sobi, što bi mi otežalo obavljanje funkcije ambasadora Srbije u Velikoj Britaniji, ali i omelo privatnost moje porodice”, preneli su ostrvski mediji sadržaj pisma koje je dr Pribičević uputio nadležnim službama u Londonu.

Ivica Tončev, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, za „Alo!” je naveo da nije upoznat sa žalbom našeg predstavnika u Londonu, ali i „da će to proveriti”, dok ambasador Pribičević nije mogao da priča za naš list bez odobrenja Ministarstva. Lejdi Hamilton i njen verenik Aruzi su planirali da dozidaju spavaću sobu i da naprave platformu na kojoj bi bila teretana i soba za rekreaciju, a ovo nije prvi put da nešto slično pokušavaju. Naime, pomenuti par je 2015. planirao da izgradi bazen na vrhu kuće čija se vrednost procenjuje na oko 14 miliona evra, ali je to zaustavljeno jer je procenjeno da bi se tako ugrozila kuća u kojoj je živeo legendarni britanski premijer Vinston Čerčil, a koja se nalazi u neposrednoj blizini.

– Sa svim tim radovima i kamionima koji bi stalno dolazili, postalo bi nemoguće živeti ovde – navela je komšinica Rolands, koja trenutno živi u nekadašnjoj Čerčilovoj kući.

Kako „Alo!” saznaje, osim srpskog ambasdora Pribičevića, koji se žalio i Forin ofisu, žalbu lokalnim gradskim vlastima uputile su i sve komšije iz ulice.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *