NEZABELEŽENA BRUKA I SRAMOTA: Mitropolit Amfilohije uručio odlikovanje čoveku koji je pljunuo Srbima u lice!

Zbog odluke patrijarha srpskog Irineja i Sinoda SPC da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu predsedništva BIH Miloradu Dodiku dodele najviša crkvena odlikovanja pobunili su se mitropolit Amfilohije ali, kako saznajemo, i još neki njemu bliski episkopi, kao što je vladika Grigorije.

Sve to ne bi bilo toliko čudno da upravo Amfilohije u prošlosti nije delio ordenje ljudima koji su učestvovali u žestokim udarima na Srbiju i srpske interese…

Dok je patrijarh, uručujući odlikovanje Vučiću, kazao da ga je predsednik Srbije zaslužio svojom ljubavlju prema Crkvi i neumornom borbom za celovitost Srbije, a posebno za očuvanje Kosova i Metohije u njenom sastavu, Amfilohije i njegove vladike u pismu poglavaru SPC tražili su hitno sazivanje sednice Sabora.

Zanimljivo je da je pre samo pet godina na predlog upravo vladike Amfilohija patrijarh srpski odlikovao Filipa Vujanovića, tadašnjeg predsednika Crne Gore, za vreme čijeg mandata je Crna Gora poslala nezavisna država i priznala lažnu državu Kosovo!

Vujanoviću je uručen Orden Svetog cara Konstantina. Tom prilikom sam patrijarh je istakao da je odlikovao crnogorskog predsednika jer je to predložio mitropolit crnogorsko-primorski i da je to najveće odlikovanje koje SPC dodeljuje predstavnicima Srbije i Crne Gore.

  • Orden koji će ukrašavati vašu ličnost da bude novi povod, da vas sila i snaga podrže da Crnu Goru vodite i upravite onim putem kojim su je uputili najveći predstavnici Crne Gore – od mitropolita Danila, Svetog Petra Cetinjskog Prvog, Svetog Petra Drugog Petrovića Njegoša i drugih značajnih ličnosti naroda Crne Gore – istakao je tada patrijarh. Dve godine kasnije (2016.) Amfilohije je lično odlikovao i Miroslava Miškovića Ordenom Svetog Jovana Vladimira. Orden je stigao baš u vreme kada se protiv Miškovića u Srbiji vodio sudski proces…
  • Zahvaljujem se Miroslavu Miškoviću na učestvovanju u gradnji hrama u Crnoj Gori. Ne znam sa čim je Mišković počeo i ovako se razvio, ali mi smo počeli od onog što nemamo – izjavio je Amfilohije tom prilikom.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin za „Alo!“ konstatuje da „Amfilohije Radović nikada nije propustio priliku da opravda režim u Crnoj Gori za sve što je radio protiv Srba“. Naglasio je i da je „“orden vredan koliko i onaj koji ga daje“…

  • I nikada nije propustio priliku da prokune Vučića za sve što je Milo Đukanović radio i radi protiv i Srbije i Srba. Vučić je pomagao i pomaže Srpsku pravoslavnu crkvu, a Milo i drugi miljenici Amfilohija pokušavaju da srpsku crkvu zabrane, opljačkaju, pa i zamene crkvom koju bi osnovala Vlada Crne Gore. Orden je vredan koliko i onaj koji ga daje – Vučića je odlikovao patrijarh srpski, a to patrijarh crnogorski u pokušaju ne prašta – zaključio je Vulin.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *