NIJE IMAO DOZVOLU ZA PIŠTOLJ: MAJKU UBIO U KUĆI, A SEBE U ŠIPRAŽJU

Motiv porodične tragedije u beogradskom naselju Kotež zasad nepoznat istražiteljima

МАЈКУ УБИО У КУЋИ, А СЕБЕ У ШИПРАЖЈУ: Мотив породичне трагедије у београдском насељу Котеж засад непознат истражитељима
U BEOGRADSKOM naselju Kotež, Dragan S. (46) ubio je juče po podne u porodičnoj kući svoju majku Stanku S. (70), a potom je, nekoliko minuta kasnije, u šipražju u blizini doma sebi oduzeo život.

Prema nezvaničnim informacijama, Dragan nije imao dozvolu za pištolj, a razlog ove porodične tragedije trebalo bi da utvrdi istraga.

Kako nam je ispričao jedan od komšija, Dragan je sa majkom živeo u bloku Sutjeska u prizemlju kuće i bio je vezan za nju, dok njegov brat sa ženom i četvoro dece stanuje na prvom spratu. Stanka je poslednjih godina bila mnogo bolesna, pa komšije pretpostavljaju da je Dragan želeo da joj „skrati muke“.

– Sreli smo se na ulici kada je išao ka kući, nosio je ranac i delovao je kao da ide iz prodavnice, apsolutno nijedan njegov gest nije naslućivao da bi ovako nešto uradio – ispričao nam je komšija Joja. – On i majka su imali dobar odnos. Ona je bila bolesna, a Dragan je brinuo o njoj. Otac mu je preminuo pre desetak godina. Dragan nije imao ženu i decu, a mislim da nije ni radio. Iskreno, nikada nismo čuli da su imali porodičnih problema, niti da je u njihovoj kući bilo nasilja, ali sigurno mu nije bilo lako zbog bolesti majke.

Kako su nam komšije ispričale, Stanka je poslednjih godina imala i psihičkih problema.

– Verovatno Dragan nije više mogao da je gleda u tom stanju, pa se odlučio na ovakav korak – kaže Joja.

Komšije iz obližnjeg dvorišta čule su pucanj, ali, kako kažu, nisu mogle ni da pomisle da se desila ovakva tragedija. Dragan je posle ubistva, istrčao iz kuće i krenuo ka šipražju, na oko 200 metara od porodičnog doma, i oduzeo sebi život.

Komšije sa kojima smo juče razgovarali za Dragana i njegovu porodicu imali su samo reči hvale. Iako su čuli pucnje, saznali su da su se desili ubistvo i samoubistvo tek kada su na mesto nesreće došle ekipe Hitne pomoći i policije.

SLIČNO ZLOČINU NA ZVEZDARI

PROŠLE godine u aprilu slična tragedija degodila se na Zvezdari, kada je Miloš D. hicem iz pištolja ubio svoju majku Dobrilu D., a potom presudio sebi. Žena je bila nepokretna nakon nesreće, a sin je godinama brinuo o njoj. Njihova beživotna tela pronađena su poodmakloj fazi raspadanja, a komšije su tada rekle da nisu čuli pucnje.

Tekst i foto: Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *