Nikola Selaković premijer ili gradonačelnik Beograda!

Pored Nikole Selakovića, u trci za Vučićevu fotelju su potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović,  ministar finansija Dušan Vujović, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ali i socijalista, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

 

Visokog funkcionera Srpske napredne stranke i bivšeg  ministra pravde Nikolu Selakovića nakon predstojećIh predsedničkih izbora očekuje mesto premijera Srbije ili gradonačelnika Beograda, saznaje ekskluzivno „Afera“ od više dobro obaveštenih izvora iz Vlade.

Naš izvor ističe da je već sada, po svim istraživanjima, evidentno da će aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić odneti ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima 2. aprila, kao i da su u ovom trenutku kandidati za premijersku fotelju Nikola Selaković, Zorana Mihajlović, Dušan Vujović i Ivica Dačić, ali i Jorgovanka Tabaković.

– Od svih njih najbliži premijerskoj fotelji je Nikola Selaković. On je jedan od najbližih saradnika premijera Vučića. Nakon smene sa mesta ministra pravde, planirano je da Selaković bude postavljen za direktora Bezbednosno – informativne agencije (BIA), ali se od toga odustalo upravo zbog izbora, odnosno planova da on bude novi premijer Srbije – objašnjava sagovornik našeg lista.

Ipak, u ovim trenucima se razmišlja da li će visoki funkcioner Srpske napredne stranke Nikola Selaković sesti u premijersku fotelju ili fotelju gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koji će ubrzo nakon predsedničkih izbora biti smenjen sa te funkcije, o čemu je „Afera“ prva pisala.

– Selaković je cenjen u stranci i uživa veliko poverenje Aleksandra Vučića, sa kojim se druži i privatno. Vučić je i pored silnih obaveza pre oko nedelju dana bio na svadbi Nikole Selakovića i njegove izabranice Milice Stojanović, čime je jasno stavio do znanja da ima veliko poverenje u njega i da mu je upravo on jedan od najlojalnijih saradnika – ocenjuje naš izvor.

Pored Nikole Selakovića, u trci za Vučićevu fotelju su potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Dušan Vujović, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ali i socijalista, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

– Novi premijer će najverovatnije biti iz redova SNS-a jer bi postavljanje Ivice Dačića na tu funkciju dovelo do svađa, s obzirom na to da prva Zorana Mihajlović sa time nikako ne bi mogla da se pomiri jer sebe vidi na toj poziciji. Za nju, a i za mnoge naprednjake je neprihvatljivo da Dačić bude premijer. Ipak, iako se njeno ime spominje, šanse za to da Zorana bude premijerka su sve manje, baš kao i Jorgovanka Tabaković, dok je ministar finansija Dušan Vujović ozbiljna konkurencija Nikoli Selakoviću, kada je mesto premijera u pitanju – zaključuje izvor „Afere“.

Stefan Radović

SELAKOVIĆ: Bio bi dobar premijer

Marko Selaković, rođeni brat Nikole Selakovića, u izjavi za „Aferu“ nije mogao ni da potvrdi, ali ni da demantuje ovu informaciju i naša saznanja.

„Ako me pitate da li bi Nikola mogao da bude dobar premijer – mogao bi. Da li voli Srbiju i da li bi dao sve za Srbiju – bi“, kazao je Selaković za naš list.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *