NIN investitore uporedio s NACISTIMA, a Srbe s LOGORAŠIMA!

Niskotiražni politički magazin NIN napravio je u novom broju budalaštinu kakva se ne pamti u srpskom novinarstvu! Oni su na naslovnoj strani strane investitore praktično nazvali nacistima, a Srbe zarobljenicima u radnom logoru?!

Neviđena bruka srpskog novinarstva. Novi NIN na naslovnoj strani ima fotošopiranu fotografiju iz čuvenog nacističkog logora Dahau, na čijoj kapiji piše Arbeit Macht Frei, a ispod je krupnim slovima dodato – RADNI LOGOR SRBIJA?!

U dnu stranice piše „ima li kraja udvorištvu države prema stranim investitorima…“ , što je direktna asocijacija na to da su investitori nacisti, a mi njihovi logoraši!

Pored skandaloznog poređenja, i naslova zbog kojeg bi se, recimo u Nemačkoj išlo u zatvor, čudno je to da na takav način piše upravo redakcija čiji su vlasnici Nemci!

I zato pitamo „kolege“ iz NIN-a, da li ste i vi logoraši, pošto radite za strane investitore, i to za neke od najmanjih plata u srpskim medijima? I da li su vaši vlasnici takođe nasisti, jer baš u vašoj firmi radi na desetine ljudi po ugovoru o delu, odnosno na honorar, kako bi se izbegle obaveze po Zakonu o radu?

Naravno, novinarska udruženja UNS i NUNS koja obično „skaču“ na sve što im se ne svidi u medijima kao što je Informer, povodom ovog skandala se nisu oglasili. Baš se pitamo da li će! Ili i oni veruju da smo svi radna snaga u nacističkom logoru?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *