NOGO – ZBOG NJEGA SU ESKALIRALI PROTESTI: Čovek na svim mitinzima!

PARAZIT Gde god vidi zgodan protest – Nogo se nasadi

Izvor: Blic

Srdjan Nogo

Preksinoć je upadom u Skupštinu presudno uticao na eskalaciju proteste, prošle nedelje je pokušao da preotme protest studentima, učestvovao je i na protestu protiv 5G mreže, malo je i antivakser, a mnogo više rasista i ekstremista kome smetaju migranti, ali i građani Srbije koji po njegovom sudu nisu dovoljno Srbi.

Sve ovo je lik i delo Srđana Noga, čoveka koji „parazitira“ od protesta do protesta, uvaljujući se kome stigne i kidnapujući tuđe demonstracije kako bi propagirao svoje skaradne ideje.

Ovaj ekstremista, koji je inače izbačen iz Pokreta Dveri, poznat je delu javnosti po brojnim ispadima i sklonosti ka teorijama zavere, a od preksinoć i nasilju, jer je upravo on bio među prvima koji je upao u Skupštinu Srbije.

Međutim, ono što je još „zanimljivije“ jeste njegovo bitisanje na beogradskim ulicama i pokušaji prisvajanja gotovo svake pobune građana, čega se Nogo ne libi, naprotiv.PROČITAJTE JOŠ:

A odakle on tamo, ko ga podržava, ko stoji iza njega, to je potpuna nepoznanica koja ga ne sprečava da ničim izazvan stane u prve redove i odvede protest u nepoznatom pravcu.

Događaji od preksinoć su poslednji u nizu njegove nametljive pojave, što su doduše i pojedini građani pokušali da mu kažu skandirajući protiv njega: „Nogo, idi kući“.

Upadanje u Skupštinu

Preksinoćni protest zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novom policijskom času od petka do ponedeljka izvela je brojne građane na protest ispred Skupštine Srbije. Miran karakter protesta se ubrzo sa pojavom ekstremiste Noga razvio u pravcu koji većina okupljenih građana nije želela.

Situacija je eskalirala kada je razularena masa predvođena Nogom u nekoliko navrata pokušavala da nasilno uđe u Skupštinu, u čemu su u jednom trenutku i uspeli.

Iz hola Doma Narodne skupštine izbacila ih je Žandarmerija. Okupljeni su potom ponovo pokušali upad bacajući baklje i limenke, nakon čega je policija odgovorila suzavcem.

Grupa koju je predvodio Nogo u više navrata je pozivala i ostale okupljene na protestima ispred Skupštine da im se pridruže u probijanju kordona i upadu u zgradu parlamenta, a sve to uz uzvike „Ne damo Kosovo“, „Oj, Kosovo, Kosovo“, „Ajmo, ajde svi u napad“…

Nogovi demonstranti, između ostalog, uzvikivali su „Nećemo da dozvolimo naseljavanje migranata“, pevali četničke pesme, a u atmosferi na ivici incidenta letele su limenke i baklje, a policija je bacila suzavac.

Nogo je, kako su izveštavali korisnici društvenih mreža, u jednom trenutku i izbačen sa protesta, ali je onda nakon ponoći ponovo izmileo.

Pretnje silovanjem, ubistvom na društvenim mrežama

Pre samo nekoliko dana u Beogradu je održan još jedan protest, studentski, i to nakon najave da bi mladi akademci mogli biti vraćeni kućama iz domova u kojima žive, a razlog je pandemija korona virusa.

I dok su se oni borili da u domovima ostanu, i sa tim ciljem takođe došli pred Skupštinu, na istom mestu se pojavio Nogo?!

demonstracije
demonstracije

Dve studentkinje koje su njega i njegove pratioce pokušale da spreče da studentski protest iskoriste u ekstremističke svrhe, sačekale su jezive pretnje. One su same ispričale da je tom prilikom Srđan Nogo delio letke.

„Staviti Vučiću 5G mrežu u kuću“

Odmah po ukidanju vanrednog stanja Nogo je ponovo „zablistao“, samo na protestu opskurnih ultradesničarskih organizacija, čijih je nazadnih stavova bio glasnogovornik. Jedna od tema bila je i 5G mreža.PROČITAJTE JOŠ:

On i njegovi jurišnici protestovali su ne samo protiv aktuelne već i prošle vlasti, ali na prvom mestu protiv velikog broja migranata u Srbiji.

– Nećemo izbore, nećemo migrante – bile su samo neke od poruka koje su mogle da se čuju na tom skupu.

Na meti se našlo i uvođenje 5G mreže u našoj zemlji.

– Nisam lekar pa ne mogu da kažem da sam protiv 5G mreže… Međutim, ako je ona toliko dobra i nije opasna neka je prvo u svojoj kući uvede Aleksandar Vučić – rekao je Nogo.

Nacionalistički pokliči ispred pekare Borči

Srđan Nogo je pre nešto više od godinu dana bio vinovnik još jednog skandaloznog protesta ispred pekare u Borči.

Naime, na društvenim mrežama se pojavila fotografija brata vlasnika pekare Mona Đuraja albanske nacionalnosti na kojoj se vidi da rukom pravi orla simbol Velike Albanije. To je izazvalo nezadovoljstvo među pripadnicima ultradesničarskih organizacija koji su pohrlili ispred pekare i protestvovali uz uvredljive i nacionalističke povike, kao i zastave sa simbolima Kosova.

Jedan od „glavnokomandujućih“ i na ovim protestima bio je Nogo, a sam Đuraj je nakon prvog dana naveo da su usledile jezive pretnje njegovoj porodici, kao i da se u javnosti pojavila njegova adresa, te da strahuje za svoj život i život najmilijih.

Nosio vešala na građanskom protestu, pretio premijerki i Vučiću…

Ostaće Nogo upamćen i po replici vešala koju je nosio na protestima 2018. i 2019. godine. Tada je sliku podelio i na društvenim mrežama, zbog čega je bio priveden u policiju na informativni razgovor.

Srdjan Nogo
Srdjan Nogo

Dok je još bio poslanik Dveri, odnosno pre izbacivanja iz ovog pokreta zbog, kako su naveli tada „kontinuiranog kršenja odluka organa te stranke“, Nogo je u jednoj emisiji pretio smrću premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje obešen i Aleksandar Vučić – rekao je tada Nogo, govoreći o migrantima.

Srđan Nogo je, inače pravnik iz Beograda. Još od studenstkih dana bile su mu bliske desničarske i nacionalističke ideje, pa je vrlo brzo usledila i saradnja sa Dverima. Poslanik je od 2016. godine, a bio je i kandidat Dveri za gradonačelnika Beograda.

U međuvremenu se ovaj pokret čiji je član bio zbog njegovih postupaka u nekoliko navrata ograđivao od Nogovog pnašanja, što je na kraju rezultiralo i izbacivanjem iz stranke. Od tada Srđan Nogo deluje, bar naizgled, sam, uvaljujući se gde god je moguće da propagira svoje nazadne ideje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *