NOVAK Đoković precrtao je Poljaka Huberta Hurkača i polako se okreće Francuzu Igu Umberu, s kojim će se sastati u ponedeljak.

Srbin priznaje da prekjuče nije igrao onako kako se od njega očekuje, uz opasku da mu ne prija kada nastupa na Terenu 1 i da se mnogo komotnije oseća na Centralnom terenu.

ŽURKA SA FANOVIMAPOSLE pobede nad Hurkačem, Đoković je rešio da se malo opusti i da na oduševeljenje fanova širom sveta zapeva i zaigra. Sa fizioterapeutom Miljanom Amanovićem uključio je prenos uživo iz stana koji koristi u Londonu i ispunjavao je želje pratilaca na društvenim mrežama. Ispunio je i želju našeg automobiliste Dušana Borkovića i zapevao „200 na sat“ Ivana Gavrilovića.

– Često sam stegnutiji na „jedinici“. Velika je razlika između Centralnog terena i Terena 1, što dosta utiče na mene. Naročito na početku, kada se pomalo ustručavam da odigram neke udarce koje na Centralnom terenu udaram bolje i jače. I ja sam čovek, grešim, uprkos iskustvu koje imam, budem i ja ponekad u grču, tako da ne mogu da igram onako kako sam navikao ovde – priznao je Đoković posle meča sa Hurkačem.

Prvi teniser sveta je istakao da je Poljak odlično servirao, igrao sjajno, da ga je namučio u prva dva seta. Srbin je podvukao da je odigrao odlično treći set, kao i da je bio vrlo dobar u četvrtom.

– Veoma sam zadovoljan kako sam meč priveo kraju. Ovo je gred slem i moram da unapredim igru u narednom meču – podvukao je Đoković.

A protivnik u osmini finala Novaku biće mladi Francuz Igo Umber (21). Đoković je za Sport klubnaglasio da ga očekuje težak duel:

– Nikad nisam igrao protiv njega. Gledao sam ga na Ju-Es openu i Rolan Garosu. Jasno je i da ćemo morati dobro da analiziramo njegovu igru. Vrlo dobro servira, eksplozivan je, maksimalno koristi svoju visinu. Umber ima igru za travu, što dokazuje njegov učinak ovde.

Francuz, koji je 66. igrač sveta, priznao je da je duel sa Đokovićem njegov najznačajniji meč u karijeri:

– To je san. I mislim da imam svoje šanse ako budem igrao svoju igru. Da ne mislim da ne mogu da pobedim, ne bih izlazio na teren.

Britanske i američke novinare nije toliko zanimala Đokovićeva igra, koliko njegov stav o Džastinu Gimelstobu, nekadašnjem predstavniku igrača u ATP, koji je nedavno smenjen jer je optužen da je kriv za fizički napad na prijatelja i njegovu suprugu.

Novak nije želeo da odgovora na to i ostala „politička pitanja“:

– Što god da kažem to će se odužiti, verovatno će biti izvučeno iz konteksta. Prosto mi nije sada to potrebno kako dublje zalazim u turnir – naglasio je za Sport klub Đoković.

Novostionline.rs