NOVA KOLIČINA OTROVA OTKRIVENA U OBRENOVCU: Nađeno čak 350 burića kancerogenog otpada!

Na prvoj lokaciji pronađeno je 200, na drugoj 100, a na trećoj još 50 buradi za koje se sumnja da sadrže izuzetno opasne materije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na dan Nove godine pronašli su još 50 buradi opasnog otpada u ataru obrenovačkog sela Vukićevica.

Kako Kurir saznaje, do sada je na tri lokacije pronađeno čak 350 burića otpada koji je visokotoksičan i izuzetno kancerogen!

Nova količina opasnog otpada otkrivena je na imanju Zorana Markovića, vlasnika firme „Nitor trans“, koji se nalazi u pritvoru jer su pripadnici BIA, MUP i Ministarstva za zaštitu životne sredine u četvrtak na njegovoj parceli, takođe u selu Vukićevici, otkrili 25 tona kancerogenog industrijskog otpada. Pored toga, u selu Veliko Polje u opštini Obrenovac u subotu je otkriveno još stotinak buradi sa, kako se pretpostavlja, otrovnim otpadom.

– Istraga je još uvek u toku. Na dan Nove godine pronađeno je još 50 burića, a sumnja se da je u pitanju opasan otpad. Akreditovana laboratorija MOL radi sve potrebne analize, koje će utvrditi o čemu je tačno reč – kaže Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *