Novak zvao Vajdu da mu opet bude trener, evo kakav je odgovor dobio!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pozvao je Marijana Vajdu da mu ponovo bude trener.

Slovak je spreman da prihvati, ali samo ako Novak pristane da batali Pepea Imaza, reiki učitelje i ostale neobične saradnike!

Vajda je bio uz Đokovića od juna 2006. do maja 2017. Tada su okončali saradnju zbog, kako je rečeno, zasićenja. Novak je upravo sa slovačkim trenerom postigao najveće uspehe. Vajda je ostao uz Noleta i kada je 2013. za glavnog trenera doveden Boris Beker.

Posle saradnje sa Vajdom, Novak je angažovao Andrea Agasija sa kojim je za 10 meseci osvojio samo jednu titulu. Svaki od prethodnih 67 trofeja Đoković je osvojio sa Vajdom u timu.

– Novak je shvatio da je pogrešio kada je odlučio da otpusti ceo tim s kojim je sarađivao deceniju. Osim Vajde, otišli su i fizioterapeut Miljan Amanović, kao i kondicioni trener Gebhard Fil Grič. Pošto je shvatio da je pogrešio, Đoković je ponovo zvao Vajdu, koji je ovog puta postavio svoje uslove – rekao je naš izvor, i dodao:

– Vajda je, između ostalog, tražio da se Đoković posveti tenisu na konvencionalan način, a da duhovne savetnike poput Pepea Imaza i reiki učitelja Žarka Ilića ostavi po strani. Ukoliko Novak to ne prihvati, Marjan se neće vraćati na mesto glavnog trenera.

Slovak nikada javno nije rekao ružnu reč protiv Imaza, ali uticaj španskog gurua na Novaka je s godinama bio sve veći, što se jasno vidi kroz Đokovićeve izjave o duhovnosti i lepoti života mimo sporta. Nemac Beker je svojevremeno izjavio kako Novaku tenis više nije primat nego porodica, a to da malo trenira je jednom prilikom provukao i Vajda.

Međutim, sve to je rešivo, posebno što je i sam Novak kada je objavio da je završio saradnju sa starim timom rekao sledeće:

– Nijednom od njih trojice nisam zatvorio vrata i ne znači da nećemo opet sarađivati. Samo smo odlučili da je vreme da okrenemo novu stranicu života i potražimo osveženje.

Pored duhovnih savetnika, problem između Vajde i Novaka bio je i to što je Đoković počeo da ignoriše savete svog stručnog štaba. Posle Rolan Garosa 2016, kada je osvojio grend slem karijere i vezao sve četiri titule sa najvećih turnira, Beker i Vajda savetovali su mu da se odmori i preskoči Vimbldon. Nole nije poslušao i ispao je u 3. kolu grend slema u Londonu, a potom i na startu Olimpijskih igara u Riju. Verovatno je jedan od Vajdinih uslova da ga za slične stvari Đoković ubuduće sluša.

Vajda se odmara otkako ne radi sa Đokovićem, a nedavno je odbio ponudu da bude Dejvis kup selektor Slovačke, čiji savez ga je čekao do poslednjeg trenutka. Takođe, Vajdine ćerke Nikola i Natalija su teniserke, pa se trudi da im pomogne u karijeri.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *