NOVI DETALJI ISTRAGE: Ubica sa kacigom ispalio osam hitaca u Ćiru!

Beogradska policija i dalje traga za ubicom koji je iz pištolja u petak usred bela dana ispalio osam hitaca u Ivana Ćirića Ćiru (38) i njegovog prijatelja Ivana Milića (31).

Milić je preminuo u bolnici, dok je Ćira ranjen pokušao da pobegne, ali ga je ubica sustigao i overio.
Kamere sa zgrade Poreske uprave i jedne banke zabeležile su likvidaciju po sicilijanskom receptu i na snimcima se vidi da napadač ima kacigu na glavi.

– Motiv dvostrukog ubistva najverovatnije je sukob zbog tržišta narkotika. Trenutno se u policiji veštače snimci sa kamera sa obližnjih objekata. Do ubice će se teško doći jer je imao kacigu na glavi, a skuter je imao lažne tablice. Na veštačenju su i zrna ispaljena iz pištolja. Inspektori su uzeli i tragove DNK sa mesta likvidacije koji mogu odgonetnuti ko je ubica, ali i pomagač – objašnjava naš sagovornik i dodaje da je u poslednih nekoliko meseci Ćira praćen i da se čekao povoljan trenutak za likvidaciju.

Ovo nije prvi put da se Ćirić našao na meti napadača. Njega su pokušali da ubiju već tri puta, poslednji put u februaru ove godine, kada je ispod automobila “sitroen C4” njegove majke postavljena eksplozivna naprava. Najverovatnije je aktivirana daljinskim upravljačem u trenutku kada se Ćirić, koji je vozio, stao na znak „stop”, a on je prilikom te eksplozije ostao bez desne ruke. Prethodni pokušaj likvidacije preživeo je u novembru 2011, kada je pod automobil koji je vozio, a koji je bio u vlasništvu njegovog prijatelja, postavljen dinamit.

Prvi pokušaj ubistva Ćirića dogodio se 2004, kada je u po bela dana ranjen u naselju Braće Jerković, u blizini zgrade u kojoj je živeo. Tada je na njega pucano iz automobila u pokretu, a četiri hica su ga pogodila u grudi, stomak i prepone. Iako je u bolnicu tada dovezen u kritičnom stanju, oporavio se.

Poslednji put je policija pretresla njegov stan i automobil u potrazi za narkoticima u akciji „Grom”, u januaru 2014. godine.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *