NOVI PROBLEMI ZA SRPSKU AMBASADU U FRANCUSKOJ: Državni besposličar iz Pariza tužio Srbiju!

Milovan Ćirovski, honorarni saradnik u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu, koji već 10 meseci prima platu od 2.100 evra iako ne dolazi na posao, o čemu je Kurir pisao, izgleda da je zaključio da nije dovoljno zaradio sa državnih jasala, pa je presavio tabak i tužio državu Srbiju i direktora KIC u Parizu Radoslava Laleta Pavlovića za mobing i povredu časti i ugleda, saznaje Kurir.

Kurir je došao do dokumentacije iz koje se vidi da je Ćirovski podneo jednu tužbu protiv Republike Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, Ambasade Srbije u Parizu i Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu (KICS) „radi zaštite od zlostavljanja na radu“, i drugu protiv Radoslava Pavlovića „radi naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda“, u kojoj traži odštetu 200.000 dinara.

– Tužitelj već duže vreme trpi šikaniranje i vređanje svog neposrednog rukovodioca Radoslava Pavlovića, zaposlenog kod tuženog na radnom mestu direktora sa svojstvom odgovornog lica. Ovakvo ponašanje neposrednog rukovodioca tužitelja kulminiralo je zabranom tužitelju da dolazi u Kulturni centar i obavlja svoj posao – piše između ostalog u tužbi Ćirovskog protiv institucija države Srbije, u kojoj Pavlovića optužuje da je prestao da mu daje radne zadatke, zabranio mu snimanje prijema za Dan državnosti, onemogućio mu komunikaciju sa umetnicima, oduzeo mu ključ od poštanskog sandučeta…

U drugoj tužbi, koju je podneo protiv direktora KIC u Parizu, Ćirovski Radoslava Pavlovića optužuje da je „javno iznosio uvrede da je tužitelj neškolovan, neznalica i neradnik, kako usmeno svojim saradnicima tako i pisanim putem“.

Radoslav Pavlović za Kurir kaže da je situacija potpuno obrnuta i da je zapravo on „pod mobingom od decembra 2017“.
– Kako da radite sa čovekom koji dolazi na posao u podne, odlazi u jedan, vraća se u šest pijan, sedne, digne noge na sto, zaspi i hrče? Koji piše anonimna pisma protiv vas, denuncira vas, organizuje šest negativnih članaka u Frankfurtskim vestima – kaže Pavlović.

On dodaje da bi tužba za mobing bila prihvaćena, neophodno je da se sprovede medijacija, koja nije urađena.
– Dvojaki su razlozi tužbi. Prvi, lična osveta osnivača Gusanijade i Slaninijade što je prekinuta idila nerada, koja je gurnula KIC u potpunu anonimnost. Drugo, da se skrene pažnja javnosti sa PVC stolarije u rezidenciji ambasadora, advokatske kancelarije ambasadora, tendera itd. – kaže Pavlović i dodaje da su tužbe dragocene jer će pomoći da „slučaj Pariz“ ne padne u zaborav i da mnogo svedoka „polako ispriča priču o tome šta se u KIC dešavalo od 2013. do danas, šta je ko radio i kako mu je ime“.

Iz Ministarstva spoljnih poslova nismo dobili odgovore na pitanja u vezi sa tužbama Ćirovskog.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *