Novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja u Beogradu od ponedeljka!

Od ponedeljka, 3. avgusta, Javno-komunalno preduzeće „Parking servis“ uvodi novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja, eParking, prenosi portal Beoinfo.

eParking podrazumeva da vozačima koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, kontrolori više neće ostavljati dnevne parking karte na šoferšajbnama automobila, već će izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK).

O izdatim eDPK vozači će istog trenutka moći da se informišu na veb-sajtu Preduzeća (www.parking-servis.co.rs), putem kog će moći da izmire obaveze direktnim onlajn plaćanjem.

„Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od osam dana, ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50 odsto. Obaveštenje o izdatoj eDPK, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, takodje sa popustom, ali ‘Parking servis’ apeluje na gradjane da koriste ovaj vid beskontaktnog plaćanja“, navodi se u saopštenju tog JKP.Kao i do sada, vozači će moći da plate parkiranje slanjem SMS poruke, ali i kupovinom e-karte na kioscima ili putem nove aplikacije „Parking servisa“, koja će od sledeće nedelje biti dostupna za preuzimanje.

Novine u kontroli i naplati parkiranja uvode se prema Odluci o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, a cilj prelaska na novi sistem jeste modernizacija rada „Parking servisa“, digitalizacije usluge komunalnih preduzeća i celokupnog poslovanja u okviru eUprave i promocije Beograda kao „pametnog grada“, navodi Beoinfo.

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *