NOVO SAZNANJE: Ubijeni Ognjanović branio dva glavna čoveka srpskog i crnogorskog PODZEMLJA!

Šef škaljarskog klana Jovan Vukotić godinama unazad, pored biznisa sa kokainom, delio je sa Lukom Bojovićem istog advokata Dragoslava – Mišu Ognjanovića.

Da između škaljarskog klana i klana Luke Bojovića, odnosno Filipa Koraća ne postoje razmirice, ali i da blisko sarađuju, jasno se vidi po tome što ni jednima ni drugima nije bio problem da ih zastupa jedan isti čovek – advokat Dragoslav – Miša Ognjanović.

Ovaj istaknuti advokat, koji je pre nešto više od mesec dana ubijen u sačekuši na Novom Beogradu, do svoje smrti zastupao je porodicu Bojović u različitim postupcima, kao i njegovog najbližeg saradnika Filipa Koraća.

Dvojica vođe klana ipak nisu bili jedini Ognjanovićevom spisku klijenata, pa se tako pored njih našao i Bojovićev i Koraćev blizak saradnik iz Crne Gore – vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić.

Za sada je nepoznato u kojim postupcima je Miša Ognjanović zastupao Vukotića, s obzirom na to da se do sada protiv njega u Srbiji nije vodio nijedan postupak.

Ono što se zna jeste da su Ognjanovića takođe unajmili “škaljarci” koji su prošle godine uhapšeni u akciji policije u beogradskom restoranu “Durmitor”.

Da su „škaljarci“ i klan Luke Bojovića bliski ukazalo je to što su gotovo svi oni imali za advokata Ognjanovića, te je on bio advokat odbrane pred Višim sudom za iznudu u kazinu “Havana”.

Okrivljeni Vladimir Popović i Vojislav Kostić označeni su kao pripadnici škaljarskog klana, a uhapšeni su zajedno sa Daliborom Đorićem 2017. zbog iznude 110.000 evra. Popović, koji je i upravnik “Havane” važio je za dobrog prijatelja i saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća.

S druge strane, Kostić, bivši žandarm, visoko je u hijerarhiji klana, a njegov brat uhapšen je u novobeogradskom restoranu “Durmitor”, u velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno više pripadnika klana.

Baš zbog ovih klijenata, a prema sada poznatim informacijama iz istrage ubistva advokata, sumnja se da je Miša Ognjanović žrtva obračuna kriminalnih grupa u Srbiji.

Podsećanja radi, Dragoslav – Miša Ognjanović ubijen je u subotu 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji verovatno je korišćeno oružje koje je imalo prigušivač.

Na advokata je, prema poslednjim informacijama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

Kao što smo već pisali, Ognjanović je sigurno praćen nekoliko nedelja pre likvidacije. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva meseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Plaćenik je dobro znao i gde su sigurnosne kamere i uspeo je da ih zaobiđe prilikom skrivanja i likvidacije. Mesec i po dana od zločina ubica nije uhapšen.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *