Obdukcija rešava dilemu da li je Jovan Veselinović (18) ubijen

Jovanov leš nađen je na gradilištu, a kako se saznaje, pronašao ga je prijatelj njegove porodice

Telo maturanta Umetničke škole u Nišu Jovana Veselinovića (18), koji je nestao 17. februara, pronađeno je u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu , četiri dana nakon potrage.

Njegovo telo nađeno je na gradilištu, a kako se saznaje, pronašao ga je prijatelj njegove porodice.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, mladić je pao sa zgrade koja je u izgradnji. Smrt nestalog dečaka nastupila je usled pada sa visine. Na mestu tragedije pronađeni su njegov mobilni i novčanik. Tinejdžera niko do nedelje ujutru nije pronašao, jer je deo u kojem je nađen u žbunju. Telo mladića je bilo neprepoznatljivo od povreda. Jovanova majka Milica Cvetković potvrdila je da je njen sin mrtav.Možda vas zanima

“Policija mi je saopštila da je naš Jovan nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima. Još ne znamo da li je nesrećan slučaj ili ubistvo. U toku je njegova obdukcija, koja će dati odgovore”, rekla je ona.

Gradilište na kome je nađen je od jutra bilo pod opsadom policije, a utvrđivale su se okolnosti pod kojima je mladi čovek izgubio život.

VIĐALI GA DA KOPA PO KONTEJNERIMA

Ovo mesto, gde se grade stanovi, napušteno je već nekoliko godina, tako da tu nema majstora ni ljudi. Daljom istragom treba da se utvrdi da li je nesrećni mladić ubijen ili je pak izvršio samoubistvo. Za mladićem je od četvrtka tragao veliki broj pripadnika MUP, ali i građana, koji su se nadali da će se njihova potraga srećno završiti.

Do majke su stizale razne informacije, od toga da je viđen u beogradskom naselju Mirijevo, do toga da kopa po kontejnerima. Naime, stradali maturant je bio dobro dete, muzičar, natprosečno inteligentan, član “Mense”, nenametljiv. Kako nam pričaju prijatelji porodice, on je teško preživljavao raskid sa devojkom, koji se desio prošle godine.

NALOŽENA OBDUKCIJA

Borislav Radonjić, portparol Višeg tužilaštva iz Niša rekao je da je naložena obdukcija tela.

“Istražne radnje su pokrenute, naložena je, pored obdukcije, i toksikološka analiza, tako da ćemo nakon toga više znati”, rekao je Radonjić.

Podsetimo, mladić iz Niša, nestao je u sredu uveče 17. februara, bez ikakvog traga, kada se rastao sa svojim drugovima u centru grada.

Njegov telefon bio je dostupan do četiri sata ujutru do kad ga je majka neprekidno zvala.

Poslednji put je lociran u Bulevaru Nemanjića, a onda je njegov mobilni ugašen.

Jovan, inače maturant Umetničke škole iz Niša, te večeri sa društvom bio je kod jednog druga u Cvijićevoj ulici gde su igrali video-igre.

Sa dvojicom drugova i drugaricom pošao je ka kući, ali tamo nije stigao.

Piše:Objektiv.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *