OBRAČUN: U Kolumbiji stradao šef balkanskog kartela!

Dejan Stanimirović (45) zvani Markos, koji je nađen mrtav u kući bivšeg šefa zloglasne kolumbijske paravojne formacije, nije stradao u ruskom-ruletu kako se sumnjalo.

Istraga je pokazala da je za njim tragao Europol zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu i da ga je ubio „domaćin“, koji je potom i sam likvidiran u obračunu s policijom.

  • Stanimirović je bio jedan od najtraženijih trgovaca drogom u Evropi. Prema Europolu, pripadao je „balkanskom kartelu“. U Portugalu je dovođen u vezu s zaplenom 3,5 tona hašiša, kada je uhapšeno šest osoba. U Nemačkoj i Španiji protiv njega se još pre 10 godina vodila istraga zbog sumnje da je finansirao pošiljke kokaina iz Južne Amerike – navodi list El tempo.

Stanimirović je podlegao povredama od vatrenog oružja u sredu u bolnici u gradu Viljavisensio. O smrti ovog Srbina postoje dve verzije, piše kolumbijska štampa. Prema prvoj, on je stradao u igri ruski rulet u gradiću Gvamal, u kući bivšeg gerilca Hosea Visente Rivera Mendoze zvanog „Vojnik“.

  • Nakon opijanja započeli su jezivu igru sa revolverom. Kada je Stanimirović došao na red oružje je opalilo – navodi izvor El tempa.

Nakon što je prebačen u bolnicu lekari su obavestili policiju koja se odmah uputila u dom Mendoze. Čim su videli patrolu iz kuće je otvorena vatra. Dvojica policajaca su ubijena, a u obračunu je stradao i sam Mendoza, dok je pet osoba uhapšeno.

Međutim, iz kolumbijske policije preksinoć su stigle drugačije informacije.

– Bivši šef zloglasne paravojne formacije slavio je rođendan jednog svog deteta. Nakon što su se napili „Vojnik“ i stranac su se posvađali, a ovaj Srbin je tada upucan u lice – piše El tempo.

Kako navodi list, porodica Vojnika odvela je Stanimirovića do puta gde ga je pokupila policijska patrola i odvela u bolnicu. Policajci su se potom vratili do kuće Mendoze, njegovi ljudi su pomislili da su oni pratnja koju je angažovao Stanimirović i otvorili vatru na njih.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *