Odanost: ARKAN DELIO ZLATNE PIŠTOLJE VERNIM SARADNICIMA!

Komandant Srpske dobrovoljačke garde (SDG) Željko Ražnatović Arkan je kod svojih saboraca i prijatelja najviše cenio vernost, koju je znao da nagradi, i to ni manje ni više nego – pozlaćenim pištoljima.

Kako priča jedan od njegovih nekadašnjih bliskih saradnika, pozlaćene pištolje je dobilo najmanje desetoro članova SDG, kao i nekoliko prijatelja. Osim pozlaćenih, Ražnatović je, kako otkriva naš sagovornik, znao da daruje i „obične“ pištolje.

– Pozlaćeni pištolji kojima je komandant Arkan nagradio svoje verne ljude, prijatelje ili one koji su ga nečim zadužili izrađeni su po njegovoj porudžbini u fabrici „Zastava oružje“. Reč je o modelu CZ-99, a na njima je urezano ime kome se daruje i potpis „Od komandanta Arkana“. Izrada ovakvih pištolja nije bila nimalo jeftina, ali Ražnatović za to nije mario – priča sagovornik.

 

Komad pozlaćenog oružja dobio je i Borislav Pelević, jedan od komandanata Srpske dobrovoljačke garde, koji za naš list kaže da mu taj poklon mnogo znači u životu.

– Željko Ražnatović je poklonio pištolje najvišim oficirima SDG. Čuvam ga i dalje u svojoj kući i znači mi najviše na svetu. Uredno je prijavljen, imam dozvolu i plaćam porez – navodi Pelević.

 

Kurir
Foto: Arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *