Ode Bajko u penziju!

Boban Bajković blizu je odluke da završi golmansku karijeru.
Nekadašnji golman Crvene zvezde mogao bi u 33. godini da okači rukavice o klin i posveti se trenerskom poslu. Poslednje tri sezone branio je u Belgiji i Azerbejdžanu, a uprkos dobrim odbranama, momak rođen na Cetinju smatra da je došlo vreme za penziju.

– Mislim da je gotovo! Blizu sam odluke da se penzionišem. Ma šta blizu, to je to… Jedino u slučaju da za nekoliko dana bude ponude koja bi mi odgovarala. Onda bih dobro razmislio – otkrio je za Kurir Boban Bajković i dodao:

– Kada sam uhvatio sebe da me mrzi da idem na treninge, shvatio sam da je kraj! Mnogi su mi pričali o tome, a nisam verovao. Onda sam sve to iskusio na sebi.

Interesovalo nas je šta je još uticalo na veselog momka za ovako radikalnu odluku jer je u najboljim godinama za golmana, kada poseduje znanje i iskustvo.

– Iskreno! Otkada sam otišao iz Crvene zvezde, mnogo sam se ispraznio. Sve je to postalo posao, a Zvezda je za mene bila i ostala emocija. Samo sam za Crvenu zvezdu branio srcem. Bilo mi je lepo u Lirsu i Nefčiju, šta lepo, super! Ali, nekako bez ljubavi, a to ne volim. To nisam ja.
Sport je Bajkov život, pa planira da ostane u fudbalu.

– Hoću da budem trener golmana, i samo golmana! Imam B licencu, završio sam školu. Iza mene je iskustvo, valjda imam i znanje (smeh). Dosta sam naučio od Dike Stojanovića i Viborga Kocejića. Želim da radim i sa mladima i sa profesionalcima – poručio je Boban Bajković.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *