ODE I ON: Saša Janković napustio PSG zbog Sergeja i Đilasa!

Nakon što je Dragan Đilas, osnivač Saveza za Srbiju, uspeo da svog pajtosa Sergeja Trifunovića postavi za novog lidera PSG-a, Saša Janković je otišao iz ovog pokreta.

– On je svoje dojučerašnje kolege obavestio da se iščlanjuje iz pokreta. Čestitao im je na izboru novog rukovodstva i novog političkog puta. Janković je doslovno naveo: „To nije i moj put, a moje nasleđe ne treba da vam bude smetnja na njemu. Stoga se iščlanjujem iz Pokreta“ – prepričava naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je Janković zatražio da izbrišu njegove podatke iz evidencije PSG-a.

– Dragan Đilas je glavni krivac što se Saša Janković povukao iz politike, a sada je, preko braće Trifunović, uspeo Jankoviću da preotme Pokret. Dok se Sergej Trifunović spremao da preuzme kormilo PSG-a, njegov brat Branislav Trifunović u medijima je ime Saše Jankovića provlačio kroz blato, optužujući bivšeg lidera PSG-a da je prevarant, te da nije prava opozicija – objašnjava naš dobro obavešteni izvor.

Odlazak Saše Jankovića nije jedini problem koji je PSG zadesio nakon što je taj pokret preko Sergeja Trifunovića preuzeo Dragan Đilas.

Naime, Zoran Vuletić, sada već bivši član PSG-a, izjavio je da napušta tu političku grupaciju, jer je u izboru novog predsednika, glumca Sergeja Trifunovića, prevagnuo stav da su politički stavovi nebitni i da je dovoljno opsovati predsednika Srbije Aleksandra Vučića i time tražiti podršku građana.

On je za jedan dnevni list naveo da je u PSG-u poražena politika za koju se zalagao i koja je, kaže on, bila temelj stvaranja moderne evropske Srbije, zbog čega se i iščlanio iz Pokreta. Istovremeno, najavio je da će iz Predsedništva Pokreta u narednih nekoliko dana izaći i Rade Veljanovski, Miloš Marković, Snežana Tasov, Jene Maglai, Radomir Ðinić, Zoran Hamović, Radomir Ðunić, te protivkandidat Sergeja Trifunovića za predsednika Aleksandar Olenik. Ostavke će, prema Vuletićevim rečima, dati i gotovo svi važni ljudi u novobeogradskom odboru PSG-a, a očekuje se da će iz Pokreta izaći i voždovački, zvezdarski, rakovički, kao i zemunski odbor.

Pokret slobodnih građana osnovan je u maju 2017. godine, nakon što je Saša Janković, kao kandidat Grupe građana „Za Srbiju bez straha”, na predsedničkim izborima osvojio 16 odsto glasova. On je tada izabran za predsednika Pokreta.

Saša Janković se sredinom decembra prošle godine povukao s mesta predsednika Pokreta slobodnih građana i iz aktivnog političkog života Srbije.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *