Odloženo suđenje bratu Rasima Ljajića jer tužba nije na bosanskom jeziku!

I drugo ročište po tužbi Mirsada Ljajića, brata ministra u Vladi Srbije Rasima Ljajića, protiv firme „Sandžak media“ iz Novog Pazara, koje je trebalo da se danas održi u Višem sudu u Beogradu, odloženo je pošto je direktor ove firme Salahudin Fetić ponovo zatražio da se „tužba sa srpskog prevede na bosanski jezik“.

Tužba Mirsada Ljajića usledila je posle teksta objavljenog 10. maja 2017. godine na portalu „Sandžak pres“.

Autor spornog napisa je izneo da je „u kordiniranoj akciji Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru i policije, zbog sumnje da je mjesecima u Novom Pazaru organizovano nelegalno klađenje i kockanje, uhapšen i brat Rasima Ljajića, Mirsad Ljajić, te da se Rasimov brat tereti za pronevjeru 300.000 evra, a policija je tom prilikom zatvorila kladionicu koja je bila u njegovom vlasništvu…“.

Ističući da mu je objavljivanjem „neproverenih“ i „neistinitih informacija“ povređen, odnosno narušen ugled i čast, Ljajić je na ime naknade štete zatražio da mu „Sandžak media“ isplati 50.000 dinara. Isti iznos Ljajić zahteva kao nadoknadu i za pretrpljene duševne patnje.

Podsetimo, osim „Sandžak media“ Mirsad Ljajić je, prvobitno, tužio i portal „Sandžak pres“ i glavnog urednika Rifata Halilagića, ali je sud smatrao da je tužba u ovom delu povučena pošto tužilac nije postupio po njegovom nalogu. Naime, sudija Ivan Ilić je zatražio da pravilno označi naziv „Sandžak media“ i „Sandžak presa“, zatim lične podatke Halilagića i izveštaj MUP-a o njegovom prebivalištu, kao i tačne adrese na koje tužba i sudski pozivi mogu biti uručeni. Pošto privatni tužilac i njegov advokat nisu udovoljili ovom zahtevu, sudija Ilić doneo rešenje da je tužba protiv „Sandžak presa“ i Halilagića povučena.

Salahudin Fetić je u odgovoru na tužbu naveo da on „nije izdavač elektronskih novina Sandžak pres, niti odgovara za njihove radnje“, kao i da mu je tužba dostavljena na srpskom, iako on koristi bosanski jezik.

Naredno ročište u Višem sudu u Beogradu zakazano je za 6. decembar ove godine.

Izvor: Uns.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *