OKUPLJANJE UČESNIKA PARADE PONOSA U PODNE NA SLAVIJI: Puste ulice u centru Beograda, vernici pred crkvom Svetog Marka, muškarac uhapšen!

Parada ponosa, pod sloganom „Reci DA“, biće održana danas u centru Beograda, a okupljanje učesnika počinje od 12 časova na Slaviji, kod hotela „Hilton“. Ovogodišnja Kuma Prajda, novinarka Suzana Trninić, učesnicima će se obratiti na Trgu Slavija oko 14 časova, a šetnja do 14.30.

Povorka će krenuti sa Slavije, a kretaće se Ulicom kralja Milana, preko Terazija do Kolarčeve, zatim do Ulice Vase Čarapića, a završava se na Studentskom Trgu. Posle toga, u Studentskom parku od 16 do 20 časova biće organizovan zabavni program koji je otvoren za javnost.

Učesnici Parade ponosa u Beogradu počeli su polako da se skupljaju ispred Prajd info centra u ulici Kralja Milana i spremaju dekor za šetnju.

Kod crkve Svetog Marka nalazi se kordon policije, a iza istog su vernici koji su došli da pokažu svoje nezadovoljstvo današnjom šetnjom. Tom prilikom je kako saznaje Kurir uhapšen muškaraca.

Desetak transportnih policijskih vozila parkirano je ispred Narodne banke Srbije na trgu Slavija, a u nekoliko grupa pripadnici policije stoje duž Ulice kralja Milana. I kod hotela „Mažestik“ u centru, kao i kod Kulturnog centra Beograda, ima nekoliko kordona policije, a grad funkcioniše uobičajeno za nedeljno prepodne.

Ulice u centru Beograda su puste, a saobraćaj još nije obustavljen, iako je najavljeno da će se to dogoditi u 10 časova.

Izvor: Kurir

Foto: Printscreen TV Kurir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *