ONA JE NAJBOLJA MEDICINSKA SESTRA U SRBIJI! Upoznajte Vericu, ponos zdravstva u Srbiji

Verica Kovačević, glavna medicinska sestra na Odeljenju psihijatrije Kliničko bolničkog centra u Kragujevcu, najbolja je medicinska sestra u Srbiji, po mišljenju onih najbitnijih a to su pacijenti.

Njen radni dan počinje svakoga jutra u sedam sati. Čim stigne na posao počinje da obilazi pacijente, priprema ih za obavljanje laboratorijskih analiza i razne terapijske procedure. Pacijenti vole njen osmeh kojim pleni i toplu reč koja im puno znači. Ništa joj nije teško, pa ni da slobodno vreme koristi za usavršavanje i pomoć mlađim koleginicama i kolegama.

Motivacija za rad nikada je nije napustila. Ista je kaže kao i onog prvog dana kada je zakoračila u ovu zdravstvenu ustanovu, iako plata i status zdravstvenih radnika u Srbiji nisu na zavidnom nivou.

Malo ili nimalo pažnje posvećujemo ovim „anđelima-pomagačima“, bez kojih ne bi funkcionisale naše zdravstvene ustanove i koji su verni pratioci doktora u pomaganju bolesnima.

Verica Kovačević svojom profesionalnošću podiže na visok nivo ugled medicinskih radnika u Srbiji, ali I daje primer svojim kolegama I koleginicama kako se treba ponašati i raditi sa pacijentima.

– Izlečenje i osmeh pacijenata nema cenu, to je satisfakcija za rad. Zadovoljstvo mi je što mogu da pomognem drugima. Nikada ne mogu da ostanem ravnodušna na patnju i bol ljudi. Rad u klinici za psihijatriju je specifičan i važno je da medicinske sestre stalno prate novine i uz osmeh pričaju i trude se da pomognu pacijentima – kaže najbolja medicinska sestra u Srbiji Verica Kovačević za ,,Aferu’’.

Mnogo slobodnog vremena nema jer i kada nije na poslu koristi priliku da koleginicama i kolegama uvek bude dostupna za konsultacije oko nege pacijenata. Pozitivnu energiju crpi iz druženja, čitanja knjiga i slušanja dobre muzike.

DIREKTORE, VERICA VAM JE PONOS NAGRADITE JE!
Upravo u ime pacijenata upravi Kliničkog centra u Kragujevcu stiglo je psimo u kome su izkazane samo reči hvale za kako se navodi najbolju medicinsku sestru u Srbiji Vericu Kovačević.

U tom pismu upućenu direktoru Kliničko bolničkog centra u Kragujevcu Predragu Sazdanoviću, ali i glavoj medicinskoj setri Vesni Kazaković ističe se da njihova koleginica Verica kovačević zbog brige prema pacijentima često ostaje na poslu do kasnih popodnevnih časova kako bi svima pomogla i izašla u susret. U vreme kada je odliv posebno zdravstvenih radnika iz Srbije veliki ovakve osobe posvećene poslu Srbija posebno treba da ceni i vrednuju. S.R.

One thought on “ONA JE NAJBOLJA MEDICINSKA SESTRA U SRBIJI! Upoznajte Vericu, ponos zdravstva u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *