Opljačkan Kežman: Ukrali mu dokumenta o transferima fudbalera!

Crnogorska policija traga za provalnicima koji su upali u kuću bivšeg fudbalera i fudbalskog menadžera Mateje Kežmana (40) u Ulcinju i odneli skupocenu sportsku opremu vrednu više hiljada evra. Ne isključuje se mogućnost da su prava meta lopova zapravo bila dokumenta u vezi sa spornim transferima fudbalera, zbog kojih se ime poznatog sportiste krajem prošle godine našlo u centru afere!

Naime, belgijska policija je u saradnji s BIA i srpskim Specijalnim tužilaštvom pokrenula akciju „Čiste ruke“ zbog malverzacija s prodajom fudbalera, nameštanjima utakmica i pranjem 30 miliona evra. Iza rešetaka su se našli Kežmanovi najbliži saradnici državljanin Crne Gore Uroš Janković, koji je priveden u Beogradu, i Dejan Veljković, kome su lisice na ruke stavljene u Belgiji.

– Među spornim prodajama igrača je i transfer jednog od najtraženijeg srpskih fudbalera Sergeja Milinkovića-Savića iz Vojvodine u belgijski Genk, a članovi njegovog menadžerskog tima bili su upravo Kežman, Janković i Veljković. Sergej se družio s Kežmanom, a neretko su letnje odmore provodili upravo u Ulcinju u Matejinoj kući koju su u martu ove godine ojadili lopovi – priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema njegovim rečima, provalnici su iskoristili priliku kad je kuća bila prazna, pa su u toku noći, misleći da ih niko neće videti, obili vrata i krenuli u pohod.

– Pljačkaši su ispreturali sve stvari u potrazi za vrednostima. Prema zvaničnim informacijama, ukrali su samo skupocenu surf-opremu i televizor. Međutim, sumnja se da je u zdanju na obali reke Bojane Kežman imao sef u kojem je čuvao tajne papire o prodaji igrača. Njegov saradnik Janković je Crnogorac, pa se ne isključuje mogućnost da su bitnija dokumenta krili baš u Ulcinju – kaže naš izvor.

Kako dodaje, pretpostavlja se da iza provale stoje profesionalci, a da se Kežmanova kuća našla na meti lopova, otkriveno je nakon što je njegov komšija prijavio krađu.

– Proverava se da li su lopovi zapravo nameravali da se dočepaju papira. Da nije reč o amaterima, govori i to što su uspeli da izbegnu mere obezbeđenja na kući, a da li su se dokopali dokumenata, to zasad nije poznato – priča naš sagovornik.

Reporteri Srpskog telegrafa pokušali su juče da stupe u kontakt s Kežmanom, ali se on nije javljao na broj telefona poznat redakciji.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *