OPREZ Laserske kamere love saobraćajne prekršaje

Saobraćajna policija planira modernizaciju opreme u čemu glavnu ulogu ima nabavka savremenih uredaja za otkrivanje prekršaja, a reč je o uređaju koji može da snimi lice vozača i zabeleži da li ima vezan sigurnosni pojas.

Prema pisanju portala eKapija, planira se nabavka uređaja koji može da snimi lica vozača i suvozača u automobilima u vožnji i zabeleži da li imaju sigurnosne pojaseve i da li vozač priča mobilnim telefonom, odnosno da li telefon drži u ruci.

U pitanju je kamera sa laserom, visoke rezolucije, a maksimalna brzina vozila tokom snimanja je 320 kilometara na čas. Maksimalan broj snimaka po jednoj fleš kartici je 3.997.

Ako bude nabavljena ova kamera, vozači koji budu snimljeni bez pojasa ili sa telefonom u ruci neće biti zaustavljani zbog uzimanja podataka, već će pozivi naknadno biti dostavljani vlasnicima vozila na kućne adrese.

Prošlogodišnje istraživanje Agencije za bezbednost saobraćaja pokazalo je da je skoro 42 odsto anketiranih vozača priznalo da je najčešći prekršaj koji prave korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *