OPTUŽUJEM:Milica Đurđević – NEPRAVDA!

 

 

 

 

Ivana Španović nije žrtva, jer onaj nad kime se čini nepravda, samo je još veći pobednik. Ona je ogledalo odnosa Zapada prema srpskom narodu i nauk za sve nas da se na zanosimo dok nas tapšu po ramenu

 

Piše: Milica Đurđević

 

Ne znam da li ste čuli da je kod Britanaca 7 metara u stvari 6.91. To je neka njihova posebna računica, nepoznata u matematičkoj nauci, jer ona važi samo za Srbe. Naša atletičarka Ivana Španović doživela je veliku nepravdu pred očima svetske javnosti. U sred Londona ukradena joj je zlatna medalja. Atletski savez Srbije uložio je žalbu, ali ona je odbijena da se ne bi zamerili takmičarkama iz SAD.

Početkom devedestih godina SRJ  je bila pod sankcijama, čak je i sportistima bilo zabranjeno da učestvuju na međunarodnim takmičenjima. Odmah nakon toga ustanovljen je princip da za Srbe ne važe ista pravila. Još uvek je svež primer Milorada Čavića, koji je očigledno oštećen na Olimpijskim igrama 2008. godine u korist, gle čuda, opet Amerikanca, Majkla Felpsa. Na svetskom prvenstvu u košarci pre nekoliko godina Turci su nas pobedili pogotkom iz auta.  I pored činjice da Srbija nedovoljno ulaže u sport, naši reprezentativci su nas mnogo puta učinili ponosnim.

Sport odavno nije sfera lišena politike. Američka hegemonistička svest i ovde je prisutna, pa tako njihovi sportisti ne podležu doping kontroli, već navodno, možete misliti, Amerika garantuje da nisu koristili nedozvoljene supstance. Pitaj brata lažova!

Naravno, u slučaju Ivane Španović javiće se mnogi iz Srbije da sve nas koji verujemo sopstvenim očima optuže da smo u teoriji zavere, jer postalo je uobičajeno da kada se govori o nepravdi nad srpskim narodom, dežurni autošovinisti odmah počnu kao papagaji da ponavljaju: “Ma, srpska posla!“

Ne bih sa njima polemisala, ali čudi me da nisu primetili da dvostruki aršini nisu novost.

U Hrvatskoj Srbi nisu mogli da dobiju autonomiju, niti bilo kakav oblik nezavisnosti Krajine, iako je tamo živelo preko 90% građana srpske nacionalnosti. Zapad i Banditerova komisija izjasnili su se da nema menjanja avnojevskih granica koje je Broz ucrtao. Isti taj princip nije važio kada su prekrajane mape u Srbiji. Zapad neskriveno radi na federalizacije Makedonije, ali za Bosnu naglašava da mora biti unitarna.

Briselski ćata, Dejvid Mekalister, pre nekoliko dana je poručio da Srbija mora da radi na vladavini prava ako želi da postane članica Evropske unije. Nije primetio da u Hrvatskoj umesto „Dobar dan“, uzvikuju „Za dom spremni!“

Crna Gora je postala članica NATO pakta, bez raspisanog referenduma, iako je u statutu vojne alijanse uslov za pristupanje saglasnost građana. Krše oni po potrebi i svoja pravila. Njihova je ideologija golih interesa.

 

Ivana Španović nije žrtva, jer onaj nad kime se čini nepravda, samo je još veći pobednik. Ona je ogledalo odnosa Zapada prema srpskom narodu i nauk za sve nas da se na zanosimo dok nas tapšu po ramenu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *