OSTAJE U PRITVORU: Anđus tražio čiste gaće!

Dejan Anđus (48), kontroverzni novinar i TV voditelj, koji je uhapšen u petak u Beogradu prilikom preuzimanja 30.000 evra od muškarca od koga je iznuđivao novac, ostaje narednih mesec dana u pritvoru.

Kako „Alo!” saznaje, on nije tražio nikakve uslove u ćeliji, sem čiste garderobe i sredstava za ličnu higijenu.

– Nakon hapšenja je delovao zbunjeno. Kod tužioca se ponašao korektno, a sem da mu donesu novi veš i sredstva za higijenu, nije imao druge zahteve. Jede hranu kao i ostali pritvorenici. Tužiocu se obratio samo jednom rečenicom – da se brani ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana – objašnjava naš sagovornik.

Kako „Alo!” saznaje, tužilac je istragom utvrdio da je Anđus od beogradskog biznismena tražio da mu isplati 2,5 miliona evra u ratama do kraja 2018. godine.

– Anđus i biznismen poznaju se odranije. Voditelj je žrtvi iznude pomogao da ugovori izvesni posao tako što ga je upoznao sa potencijalnim poslovnim partnerima. Nakon uspešno sklopljenog dogovora Anđus je zahtevao da mu se isplati višemilionska suma na ime posredovanja.

Međutim, biznismen je rekao da nije postojao nikakav prethodni dogovor – dodaje naš sagovornik.

Kako mu biznismen nije isplatio traženi novac, Anđus je mesecima vršio medijski pritisak na njega, slao mu preteće SMS-ove i upućivao preteće pozive, navodi naš izvor. Tužilac je istragom utvrdio da je poslednji put Anđus od biznismena tražio novac, tačnije 30.000 evra, jer mu „treba za letovanje”.

– Pozvao ga je i rekao da planira da otputuje na more i da mora da mu da novac za to. Biznismen je ostao u šoku, nije mogao da veruje i odlučio je da ga prijavi – navodi naš izvor.

Anđus je svojoj žrtvi slao preteće SMS-ove da će javnosti, čak i u svojim televizijskim emisijama, otkriti „neke njegove tajne i ugroziti mu ugled” ako mu ne da novac.

Izvor: Alo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *