OTKRIVAMO: KOME SMETA MONTAŽNI RESTORAN NA PANČIĆEVOM VRHU Zorana i CIA lobi u panici!

OTKRIVAMO: KOME SMETA MONTAŽNI RESTORAN NA PANČIĆEVOM VRHU

 

Zorana i CIA lobi u panici!

 

Iako je ministarka Mihajlović na sva zvona najavila rušenje ski – bifea, saznajemo u njenom Kabinetu da je i sama svesna da će to teško ići jer investitori i vlasnici imaju potrebne dozvole i saglasnosti

 

Mihajlovićeva je obećala svojim američkim nalogodavcima da će stopirati ovaj projekat, međutim ona nema prava na to zakonski, pa je u panici, i zato je tražila pomoć njoj bliskih medija, kao i vlasnika MK Grupe i MK Rezorta Miodraga Kostića

Ministarka Zorana Mihajlović ima pritisak od šiptarsko-američkog lobija i finansijsku podršku gazde MK Grupe Miroslava Kostića – Koleta da sruši montažno-demontažni restoran na Pančićevom vrhu, jer se sa ovog objekta najbolje vidi administrativni prelaz sa Kosovom, ekskluzivno otkriva izvor Afere iz vojno-bezbednosnih struktura.

Iako vlasnici montažnog objekta na Pančićevom vrhu imaju sve potrebne saglasnosti i dozvole za izgradnju ovakvog objekta, ministarstvo građevine, prema napisima medija izdalo je nalog da se objekat sruši.

-Mesecima već proamerički mediji “istražuju” i vode hajku protiv izgradnje ski-bifea na Pančićevom vrhu, i to nije slučajno. Naime, u blizini ovog objekta nalaze se i vojni objekti sa kojih se nadzire administrativna granica sa Kosovom, ali je ipak položaj ski-bifea lokacijski i strateški najbolji za potpunu preglednost dela planine koji je na strani južne srpske pokrajine. To ni Albancima, ali ni američkom kontigentu KFOR-a koji je zadužen za “bezbednost” s one strane linije razdvajanja nimalo ne odgovara.

Koncentracija većeg broja ljudi i stalno prisustvo značilo bi pojačanu kontrolu, a takođe strahuju da bi srpske obaveštajne službe imale jasniju sliku i bolje informacije o dešavanjima na Kosovu – objašnjava naš izvor.

On navodi da nije slučajno da su baš BIRN i TV N1 koji se finansiraju iz američkih izvora i povezani su sa bivšim oficirima CIA, najveći zagovornici rušenja ovog objekta.

-Ništa neću da tvrdim, jer materijalnoh dokaza nemamo. Postoje tzv. “operativna saznanja” koja naše službe proveravaju, ali priznaćete da je simptomatično da baš televizija koja je u vlasništvu bivšeg direktora CIA i ministarka koja važi za američkog čoveka i trojanskog konja u Vladi, insistiraju da se ski-bife ukloni. Zar nije bilo logičnije da Vojska Srbije koja ima objekte u blizini traži uklanjanje ovog objekta. Njima nije smetao, ali N1 jeste – navodi naš sagovornik.

 

Iako je ministarka Mihajlović na sva zvona najavila rušenje ski – bifea, saznajemo iz izvora bliskih njenom Kabinetu da je i sama svesna da će to teško ići jer investitori i vlasnici imaju potrebne dozvole i saglasnosti, a građevinska dozvola koju izdaje njeno ministarstvo u ovom slučaju nije ni bila potrebna.

-Mihajlovićeva je obećala svojim američkim nalogodavcima da će stopirati ovaj projekat, međutim ona nema prava na to zakonski, pa je u panici, i zato je tražila pomoć njoj bliskih medija, kao i vlasnika MK Grupe i MK Rezorta Miodraga Kostića – objašnjava dobro upućeni sagovornik Afere.

Kostić je kako saznajemo, već duže vreme pod lupom istražnih finansijskih institucija EU zbog propusta i ne zakonite akvizicije Viktorija Grupe, pa mu je naklonost plavokose ministarke više nego potrebna, a ski-bife na Pančiću bi ozbiljno ugrozilo njegov monopol koji godinama drži na Kopaoniku. Zbog toga on forsira i finansijski pomaže ovu medijsku hajku.

 

Milica Divac

 

(U sledećem broju: Detalji sukoba MK Grupe i EBRD-a zbog akvizicije Viktorija Grupe i uloga ministarke Mihajlović u ovom sukobu…)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *