OTVORENA ISTRAGA PROTIV KINESKOG ROKFELERA: Pada još jedan Jeremićev pajtos!

Dok Vuk Jeremić preti Strazburom i tužbama svima koji se usude da spomenu njegove kriminalne pajtaše, klupko korupcije, u koju su do grla upleteni njegovi saradnici, nastavlja da se odmotava.

Tek što je na videlo izašlo da su u korupcionaškom skandalu u Americi pali nekadašnji Jeremićevi saradnici Patri Ho i šeik Tidijan Gadio, sada se još jedan nekadašnji Vukov „poznanik” našao u centru skandala.

Reč je o osnivaču kompanije CEFC, kineskom tajkunu Je Đanmingu, koga u rodnoj zemlji nazivaju i kineskim Rokfelerom. On je, po navodima medija iz Pekinga, 16. februara ove godine hapšen po naredbi državnog vrha u okviru kampanje protiv korupcije, a istraga protiv njega i dalje traje.

– Đanming se sastao sa Jeremićem još 2013. godine. Interesantno je da se Jeremić tada obratio Skupštini Srbije sa molbom za mišljenje da li je sukob interesa da uđe u CEFC – otkriva naš izvor i dodaje da o tome postoje i pisani tragovi.

Interesantno, kompanija CEFC, koju je osnovao Đanming, još 2017. se našla na udaru američkog ministarstva pravde, koje je povelo istragu o navodnom mitu od dva miliona dolara uručenog predsedniku Čada na ime prava na eksploataciju nafte i o pola miliona zelenih novčanica datih ministru spoljnih poslova Ugande. Nedavno je kompaniji istekao i rok da vrati deonice u vrednosti od 313 miliona dolara, što bi moglo da rezultuje i izbacivanjem sa berze, a Đanming, koji se i dalje nalazi pod istragom kineskih vlasti, bio je nedostupan za komentar, preneli su lokalni mediji.

Predsednik Aleksandar Vučić je juče, govoreći o aferi „Jeremić“, rekao da će nadležni organi raditi svoj posao, kao što su već počeli nadležni organi nekih drugih država.

– A vidim da su neki organi drugih država u skladu sa svojim zakonima značajne mere već preduzeli, te su kriminalci i banditi iza rešetaka. Tako da sve ima svoj početak i kraj – istakao je Vučić.

Naveo je i da „jedva čeka svakog tog junaka što goni do Strazbura“, a svakodnevno o svima iznosi laži, ali i dodao da će kada se tim junacima ukaže istina i pokaže da je reč o osobi koju su nazivali bratom, а koja je sada iza rešetaka, biti: „Izvini, nije mi više brat, šalio sam se.“

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *