OVAJ GRAD U SRBIJI JE NOVO ŽARIŠTE KORONE: U ambulantu se dnevno javi više od 200 pacijenata!

Za samo četiri dana, broj zaraženih koronavirusom u Užicu udvostučio se, pa su prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu inficirane 162 osobe, od čega je samo juče bilo 47 novih slučajeva.

U kovid ambulanti u Užicu dnevno se na pregled javlja više od 200 pacijenata sa temperaturom i respiratornim problemima.

  • Najverovatnije da je broj obolelih povećan zbog popuštanja svih mera i pravljenja slavlja, rođendana i matura. Većina pacijenata ima lakšu kliničku sliku. Njima se radi provera stanja i ako nemaju promena na plućima ostaju u kućnoj izolaciji – kaže epidemiolog Marija Baralić.

Pored Užica, beleži se povećanje broja obolelih u celom Zlatiborskom okrugu. Prema poslednjim informacijama, u tom okrugu ima 71 novoobolela osoba.

  • Od ovih 71 obolelih jedan deo je zbrinut na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Užice koji će u zavisnosti od zdravstvenog stanja ostati ovde ili biti poslati na dalje lečenje u Beograd – rekla je Baralić.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Užicu danas zaseda Gradski štab koji razmatra odluku o uvođenju vanredne situacije u ovom gradu.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *