OVAKO ĆE RUŠITI VUČIĆA U 6 TAČAKA: Ahilova peta!

AFERA PRVA RAZOTKRIVA:Ovako će rušiti Vučića u šest koraka!

Ahilova peta predsednika!

Opozicija će pokušati vešto, uz obilatu pomoć mentora, da sve iskrivi i prikaže “naopačke”. Vesnik takve politike jeste autorski tekst Vuka Jeremića (inače masno plaćen, iako navodno taj prostor nije za “zakup”) u Vašington postu

 

Piše: Tomo Lovreković

 

 

Na neformalnom sastanku rukovodstva Saveza za Srbiju okupljenog oko žutog tajkuna Dragana Đilasa, uz prisustvo marketinških magova, veterana Otporovih manipulativnih kampanja i vedeta Canvasa, ali i uz prisustvo određenih stranih elemenata, načelno su dogovoreni koordinisani napadi ne samo na vlast predsednika Srbije Aleksandara Vučića, nego i stabilnost država i to u šest tačaka. Okidač za ovu akciju je činjenica da Srbiji nije slomljena kičma za ishitreno priznavanje kvazi tvorevine Kosovo u oštroj blickrig kampanji američke duboke države i drugih moćnih saveznika kosovskih terorista, a Nedeljnik “Afera” prvi i ekskluzivno otkriva gde su dirigovani opozicionari tražili “Ahilovu petu” aktuelne vlasti i šta nas čeka.

TAČKA 1: Vučić je izdajnik!

Probni baloni na ovu temu već su pušteni u jeku pritisaka oko Kosmeta, kada su opozicionari u suštini bili “diverzantska jedinica” onih koji su pritiske i započeli. Tako se u opozicionim medijima i beogradskim kuloarskim krugovima moglo čuti da je Vučić već potpisao priznanje Kosova, ali da to još kriju od nas, da su on i Tači dogovorili novu “Oluju”, da će Albancima pokloniti Preševo i Bujanovac… Iako su se sve ove tvrdnje pokazali kao bezočne, a pritom i državno neodgovorne laži, one su tek uvod u žešće napade sličnim metodama.

TAČKA 2: Vučić je kukavica!

Staru tezu kako, eto, Vučić ne sme na duel sa eminentnim liderima opozicije, što ga čini diktatorom, autokratom i kukavicom, biće podgrejane na novoj temperaturi do usijanja u ovoj uvoznoj opozicionoj kuhinji!  Pritom se će redovno prećutkivati da nigde u svetu nije praksa da predsednik poput putućuje vašarske mečke ide od televzije do televizije da diskutuje sa minornim političim rivalima svakog dana i svakog sata (što se ovde valjda očekuje), ali će se iz montirane slike iseći pitanje legitimiteta: predsednika Srbije na duel pozivaju čovek koji je imao tričavih 80 hiljada glasova (Boško Obradović) ili onaj sa duplo manje (Stamatović), tretirajući ga kao sebi ravnog ili još gore, nešto beznačajnijeg od toga!

TAČKA 3: Vučićev brat je reketaš i kriminalac!

Kada god se rušio suvereni režim koji ima podršku građana, a zarad nekog “višeg” interesa, prvo se radilo na diskreditaciji i satanizaciji članova porodice nosioca tog režima. Takva praksa savršeno funkcioniše više decenija unazad, a poslednji i najeksplicitniji primer jeste Gadafi, gde su njegovi sinovi i kćeri od miljenika Zapada i divnih ljudi, preko noći postal “obesni rasipnici koji terorišu svoj narod”. Znajući da je to Vučiću naročito bolna tačka, ovdašnji (i belosvetski) eksperti posebno će se baviti daljim stvaranjem neosnovane mitomanije kako je Andrej Vučić prvi kriminalac i reketaš regiona, plasirajući ogroman broj nepostojećih afera i predstavljajući ga kao neupitnu istinu, praktično aksiom. Ovako se veštački podgreva bes naroda!

TAČKA 4: Vučić nema podršku najuglednijih institucija!

Iznenadno medijsko guranje monaha Save Janjića, koji je svojevremeno isticao kako je “NATO imao humanitarnu intervenciju na Kosovu koju je izazvao Milošević” ili naširoko pričao o srpskim zločinima, trebalo bi pokazati da je SPC okrenula leđa Vučiću i da je spremna za frontalni okršaj sa njim. Ovakva teza, iako objektivno netačna, što se naročito vidi iz izjava Patrijarha Irineja i drugih crkvenih velikodostojnika, naročito dobija na težini kada se zna da Crkva kao institucija uživa ogromno poverenje u narodu.

Slično je i sa pokušajem da se “Delije” pokažu kao neko ko je protiv aktuelnog režima, imajući u vidu da je u biti reč o najvećoj paravojsci na Balkanu. Navodni otklon vidi se u parolama tipa “Nema podele”, iako je jasno da Delije od osnivanja imaju izrazito patriotski i beskompromisan stav, pa takav pristup ne predstavlja novinu, nego kontinuitet u njihovom delovanju.

TAČKA 5: Srbija nema ugled u svetu!

Iako je veliki broj poseta najuglednijih stranih državnika, direktne investicije od Nemačke, arapskog sveta, Turske i drugih saveznika, prijateljstvo sa Putinom, konačno i po prvi put nakon više decenija neupitna realnost, opozicija će pokušati vešto, uz obilatu pomoć mentora, da i ovo iskrivi i prikaže “naopačke”. Vesnik takve politike jeste autorski tekst Vuka Jeremića (inače masno plaćen, iako navodno taj prostor nije za “zakup”) u Vašington postu. Za očekivati je uskoro, prema informacijama kojima raspolažemo, da opozicija plasira kukavičje jaje u nekom nemačkom  tabloidu, koji bi se bavio oštrom kritikom Vučićevog režima (naročito po tački 3), a kako bi se pokazalo da ga tako vide tamo, uprkos “navodnom prijateljstvu” sa Merkelovom!

TAČKA 6: Vučić će pokrasti izbore!

Možda najbolji opis, po mnogima ključne tačke, staje u dve reči: “Déjà vu”. Naime, ovakav scenario već je viđen u Makedoniji, gde je Gruevski tri puta nudio izbore, ali ih je opozicija tri puta odbijala pod izgovorom da ne postoje demokratski uslovi, sve dok nisu stavili pod svoju šapu i poslednju instituciju i tada iz ekstremno dominantne situacije ostvarili željeni cilj.

Tako ćemo, opoziciona šaputanja o neregularnosti slušati na megafonu neko vreme, kako bi se izvršio potreban pritisak i pripremni radovi za još jedan puč. Osim toga, iluzorno je misliti da opozicija zaista želi trijumf na izborima: njihov konačni cilj je da razlika bude manja od 5 procenata, kako bi pod izgovorom navodnih maniuplacija rezultatima, mogli izazvati plaćenu i (ne)kontrolisanu masu na ulice i dokopati se fotelja na taj način. Zato je ova tačka ujedno i najopasnija!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *