Ovih pet stvari nikako ne koristite umesto lubrikanta: Poslednju stvar apsolutno NIKAKO!

Nikad kraja maštarijama i igrarijama u krevetu. I sve je to u redu, jer u seksu i treba istraživati i tragati za potpunim užitkom. Jedan od načina za to jesu lubrikanti. Ipak, stručnjaci savetuju da u ove svrhe ponešto zaobiđete jer vagina prosto nije mesto za bilo šta. Evo šta svakako treba da izbegavate ako vam slučajno padne na pamet kao zamena za lubrikant.

Vazelin
Vazelin je dizajniran tako da na koži stvara zaštitni sloj kako bi ona bolje zarasla nakon povreda. To znači da ga koža ne upija i da on može ostati na zidovima vagine. Takođe, nije ga dobro kombinovati sa kondomima od lateksa jer će ga oštetiti.

Kokosovo ulje

Slično kao i vazelin, i ovo ulje može oštetiti kondome od lateksa, ali uz to ono ima i antibakterijska svojstva, što može poremetiti vaginalnu floru.

Losion za telo i krema za ruke

Neko bi rekao da sve što je hidratantno može poslužiti kao lubrikant, ali nije tako. Ovi proizvodi nisu namenjeni za unutrašnju upotrebu, a mogu i poremetiti pH vrednost vagine i izazvati iritacije, naročito ako su parfimisani.

Tečni sapun

Ovaj sapun je za dezinfekciju ruku, pa je samim tim bezbedan i za intimnu zonu? Nikako! On može samo da izazove peckanje nežne kože vaših intimnih delova.

Hrana
Mnogi vole da hranom začine akrobacije u krevetu, ali zna se gde hrani mesto nije. Ukoliko zaluta u vaginu, može izazvati razne infekcije, zato pripazite.

Izvor: metro.co.uk

 

One thought on “Ovih pet stvari nikako ne koristite umesto lubrikanta: Poslednju stvar apsolutno NIKAKO!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *