OVO JE NOVA GRADONAČELNICA BEOGRADA, IDOL JOJ JE VUČIĆ!

Nova gradonačelnica Beograda mogla da bude Irena Vujović, sadašnja predsednica opštine Savski Venac, sazanje Afera.

Rođena je 1983. godine. Ističe da je po obrazovanju diplomirani ekonomista – master, završila je Fakultet za međunarodnu ekonomiju na Megatrend univerzitetu. Dodaje da trenutno pohađa doktorske studije na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, na Megatrend univerzitetu.

Nakon izbora 2012. i 2014. izabrana je za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. Potom ju je, nakon izbora 2014, gradonačelnik Beograda Siniša Mali imenovao za pomoćnicu gradonačelnika zaduženu za oblast društvenih delatnosti. U maju 2014. dala je ostavku na poslanički mandat, jer je Agencija za borbu protiv korupcije saopštila da ona ne može istovremeno da obavlja i funkciju pomoćnice gradonačelnika Beograda.

Srpskoj naprednoj stranci pristupila je 2008. godine, bila je članica Glavnog odbora, a za članicu Predsedništva SNS izabrana je na Izbornoj skupštini stranke 28. maja 2016. godine.

Nakon lokalnih izbora izabrana je 4. juna 2016. za predsednicu opštine Savski venac i napustila funkciju pomoćnice gradonačelnika Beograda.

Kada je bila poslanica, proglašavali su je za nezvaničnu mis parlamenta.

– Imponuje mi to što sam izabrana za mis parlamenta, ali smatram da lepota nije presudna za političku karijeru – govorila je tada.

Pažnju su tada privlačile njene fotografije na društvenim mrežama.

Odgovarajući na pitanje ima li političkog idola, Irena Vujović je jednom prilikom izjavila da je to predsednik stranke kojoj pripada.

– Aleksandar Vučić je neko kog veoma cenim i poštujem jer je pokazao znanje, spremnost i hrabrost u želji da reformiše Srbiju.

Aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali biće novi ministar finasija, a nedeljnik Afera je u svom štampanom brroju prvi i ekluzino objavio informaciju da će Vujovićeva biti nova gradonačelnica Beograda, a da Mali prelazi u Nemanjinu 11.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *