Ovo o Haradinaju ne zna ni CIA ni BIA: NE ZNA ZAŠTO JE MUSLIMAN, PIJE NA RAMAZAN, BIJE ŽENU, TROŠI 80 000 EVRA NA LETOVANJE…

OVO O PREMIJERU RAMUŠU HARADINAJU NE ZNA NI BIA NI CIA

 

Gospodar života i smrti na Kosovu!

 

Za sebe kaže da nije musliman, ali se hvali da sa prijateljima obeležava Ramazan uz alcohol. Prešao je put od fizičkog radnika do premijera i tajkuna

 

Tokom sukoba na Kosovu, ubijeni su blizanci Ljuan i Skeljzen, dva mlađa brata Ramusa Haradinaja, a njegov treći brat Enver ubijen dok je on bio u Hagu zbog, kako ovde kažu, krvne osvete i poslova oko droge. Porodica Haradinaj je u albanskoj javnosti poznata i po čestim oružanim sukobima sa drugim plemenima, bogatstvu i raskošnom načinu života

Za desetodnevni odmor sa porodicom u Sent Moricu. Samo carski apartman u prestižnom hotelu “Karlton“, koji je rezervisao, košta pet hiljada evra po danu, a celokupan odmor, zajedno sa novogodišnjom večerom i ostalim udobnostima, koštao je oko 80 000 evra

 

O Ramušu Haradinaju i njegovim političkim i ratnim aktivnostima se uglavnom sve zna – proslavio se kao ratni komandant OVK.  Prvi put je postao premijer Kosova 2004. godine i nakon 100 dana podneo ostavku zato što je Haški tribunal podigao optužnicu protiv njega. Dva puta je oslobodjen u Hagu, a poslednji put je uhapšen u januaru prošle godine u Francuskoj po poternici Srbije, ali je je sud u Kolmaru odbio zahtev Srbije za njegovo izručenje! A u septembru 2017. godine izabran je ponovo za premijera Kosova.

Kad su Albanci u pitanju, mišljenja su podeljena: za jedne je heroj, a za druge ratni profiter. Ramuš Haradinaj je rođen 3. jula 1968.godine u selu Glođan u opštini Dečan. Prema njegovoj zvaničnoj biografiji nakon završetka srednje škole u Đakovici odlazi u Švajcarsku gde radi kao građevinski radnik i obezbeđenje u noćnim klubovima. Navodno, tamo pristupa Narodnom pokretu Kosova i ženi se Finkinjom sa kojom, navodno, ima sina.

Potom prolazi diverzantsku obuku u Albaniji gde izučava borilačke veštine i u osvit rata ilegalno prelazi Prokletije i vraća se na Kosovo. Danas je kuća Ramuša Haradinaja u rodnom Glođanu pretvorena u memorijalni centar OVK, odnosno “kulu Glođan“ i vredi 270 hiljada evra.

On se 2003. godine oženio dvanaest godina mlađom voditeljkom Radio Televizije Kosova, Anitom Mućaj, sa kojom danas ima troje dece – dva sina i ćerku. Popularna voditeljka RTK je više puta za medije govorila o tome kako je počela ljubav između nje i Ramuša Haradinaja.

– Imala sam zadatak da napravim intervju sa komandantom zone “Dukađini“, a onda me je Ramuš pozvao na kafu, a zatim i na ručak. Tako je počela velika ljubav!

Zli, albanski, jezici tvrde da je to laž! Navodno, Haradinaj i Anita su stupili u vezu još dok je ona bila maloletna, što je zasmetalo Albancima koji i danas žive u skladu sa tradicionalnim vrednostima. Ono što bi možda nekome bilo zanimljivo jeste činjenica da se mlađi brat Ramuša Haradinaja, Daut, koji je takođe poslanik Skupštine Kosova i general OVK, oženio Anitinom rođenom sestrom, Lolom!

Tokom sukoba na Kosovu, ubijeni su blizanci Ljuan i Skeljzen, dva mlađa brata Ramusa Haradinaja, a njegov brat Enver ubijen dok je on bio u Hagu zbog, kako ovde kažu, krvne osvete i poslova oko droge. Porodica Haradinaj je u albanskoj javnosti, osim po ratnim i političkim “zaslugama“, poznata i po čestim oružanim sukobima sa drugim plemenima, bogatstvu i raskošnom načinu života.

U januaru prošle godine su švajcarski mediji opširno pisali o tome koliko je “bivši gospodar rata“, kako oni nazivaju Haradinaja, potrošio novca za desetodnevni odmor sa porodicom u Sent Moricu. Samo carski apartman u prestižnom hotelu “Karlton“, koji je rezervisao, košta pet hiljada evra po danu, a celokupan odmor, zajedno sa novogodišnjom večerom i ostalim udobnostima, koštao je oko 80 000 evra.

Iz kabineta premijera Kosova nisu želeli da komentarišu ove navode uz obrazloženje “da se radi o privatnim izdacima sa kojima država nema ništa“. Iako on tvrdi da nije bogat i da su velelepnu vilu u Prištini u kojoj živi sa porodicom sagradili njegovi ratni drugovi iz zahvalnosti za sve što je učinio za svoj narod, njegovi politički protivnici tvrde drugačije, zahtevajući da objasni odakle mu novac.

Haradinaj je često na meti napada zbog sukoba sa predstavnicima islamske zajednice na Kosovu, pošto za sebe kaže da nije musliman, ali se hvali da sa prijateljima obeležava Ramazan uz alkohol. Igbale Rogova iz “ Mreža žena Kosova“ nedavno je tražila ostavku kosovskog premijera zato što je fizički nasrnuo na jednu stariju ženu u Prizrenu i zbog tvrdnji da fizički zlostavlja suprugu Anitu, ali on nije želeo da komentariše te optužbe.

Osim po bahatom ponašanju, ogromnom bogatstvu, verbalnim i fizičkim sukobima sa neistomišljenicima, on je na Kosovu poznat i po tome što ne krije da perfektno govori srpski jezik, koji je naučio u vojsci, a kako sam kaže, usavršio u Hagu gde se družio sa Gotovinom, Šešeljem i Šljivančaninom. Svojevremeno se hvalio time kako je u mladosti navijao za Partizan jer su tamo igrali Albanci, ali i da mu je deda sahranjen na Novom groblju u Beogradu, pa je želeo da ga ekshumira i sahrani na Kosovu što mu iz nekih “tehničkih razloga“ nije pošlo za rukom.

Vojsku JNA je služio u Pirotu zajedno sa Robertom Čobanom, koji ga je opisao kao jednog od retkih Albanaca koji su tada govorili srpski, družili se sa svima, upisali fakultet. Gostujući u “Ćirilici“ kod Milomira Marića, Haradinaj je pozdravio svog druga iz vojske, Čobana, a u nekoliko navrata je istakao da bi voleo da mu se ukaže prilika da govori za Radio televiziju Srbije.

Kada su u pitanju zločini nad srpskim, albanskim i nealbanskim civilima, Haradinaj ravnodušno tvrdi da nije kriv, ali da Srbi mogu da veruju u šta god hoće. “Gospodar rata“ ili “gospodar života i smrti“, kako ga nazivaju strani mediji, Ramuš Haradinaj, danas se “zalaže“ za pomirenje sa Srbima, uspeo je ono o čemu sanjaju mnogi siromašni mladići i bivši borci “OVK“- da pređe put od fizičkog radnika do tajkuna i premijera, ali i da ukloni sve svedoke zločina koji mu se stavljaju na teret.

Milica DIVAC/AFERA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *