Ovo su uhapšeni „ŠKALJARCI“!

OTKRIVAMO: Ko su pripadnici crnogorskog klana „škaljarci“ uhapšeni na Novom Beogradu? (VIDEO)

U pravoj filmskoj akciji juče je u novobeogradskom restoranu „Durmitor“, u Bulevaru Zorana Đinđića, usred dana uhapšeno deset osoba povezanih sa zloglasnim crnogorskim „škaljarskim“ kriminalnim klanom.

Čitava akcija odigrala se munjevitom brzinom, naočigled zbunjenih gostiju restorana.

U akciji su uhapšeni Aleksandar Jovanović, Milan Petrović, Ilija Zec, Mališa Vučić, Miloš Nilović, Nemanja Božilović, Mitar Muratović, Marko Perović, Nemanja Nestorović i Zvonimir Kostić, a neki od nji su državljani Srbije.

Miloš Nilović, zvani Runjo, jedan je od istaknutijih članova grupe i tražen je zbog više krivičnih dela, među kojima je i ubistvo. Iako je manje poznat srpskoj javnosti, Runjovo ime se u crnogorskim medijima pominjalo kada se našao na spisku državljana Srbije kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Tada je označen kao pripadnik grupe sa Voždovca, iako je, zapravo, rođeni Nikšićanin.

U Crnoj Gori se poslednji put zatekao u Budvi, gde je s njim obavljen informativni razgovor, nakon kog je proteran iz Crne Gore. Bilo je to na leto prošle godine.

 

 

Osim Nilovića, kao najveća „riba“ među desetoricom označen je Zvonimir Kostić. Kostić je, inače, brat žandarma Vojislava Kostića (33), koji je uhapšen u januaru ove godine u kazinu „Havana“ na Slaviji, gde je od jednog beogradskog biznismena pokušao da iznudi 110.000 evra, stan, automobile i druge nekretnine na ime izmišljenog duga.

U sklopu te akcije hapšenja, pretresen je Zvonimirov porodični stan, gde su pronađeni pištolj „CZ“, 40 komada municije različitog kalibra, i oko pet grama marihuane. Protiv njega je tada podneta i krivična prijava.

Među imenima uhapšenih izdvaja se i Ilija Zec, koji u škaljarskoj grupi ima ulogu jednog od glavnih „pucača“. Svoj desetorici određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja.

„Policija se pojavila niotkuda“

– Njih dvanaestorica samo što su seli, niotkuda stvorila su se ispred restorana tri džipa specijalne jedinice. Odmah su došli do njih pretresli ih i uhapsili – rekao je jedan od očevidaca.

Kako saznajemo, kod njih je pronađeno oružje, a patrola ih je, najverovatnije, pratila do restorana. Kako kažu gosti restorana, uhapšene niko nije poznavao, niti ih viđao ranije u lokalu.

Formirani u Kotoru

Inače, „škaljarci“ su formirani u Kotoru, nakon što je nastao raskol u kriminalnoj grupi koja je švercovala kokain zajedno sve do 2014. Tada je u španskom gradu Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina, nakon čega je počeo rat između „škaljaraca“ i takozvanog „kavačkog“ klana iz Kotora.

Obračun ove dve kriminalne grupe rezultirao je brojnim likvidacijama i ranjavanjima, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji.

 

 

 

Blic
Foto: MUP Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *