„OVO VAM JE POSLEDNJA ŠANSA“: Slobin čovek koji je pregovarao sa NATO otkrio je državne tajne!

U emisiji Upitnik na RTS Nebojša Vujović, diplomata i učesnik u pregovorima u Kumanovu i Dejtonu otkrio je mnoge detalje koji su do sada bili tajna, a posle njegovih reči svi su zaćutali.

Mi smo imali protivnika koji nije tražio borbu prsa u prsa, već je nas gađao sa 10.000 metara visine. Znači nije se mogao braniti Beograd kao Paštrik i Košare, nije se mogao braniti Novi Sad. Pred sam početak mirovnih pregovora Srbija je imala 4 trafo stanice koje su joj obezbeđivale struju. Tri su bile uništene. Jedna bomba je pala pored četvrte trafo stanice, kao opomena – rekao je Vujović i odbjasnio da je to značilo da neće biti struje, a kad nje nema, nema ni pitke vode.

– Tada se radilo o unipolarnom svetu, pitala se samo jedna prestonica, dakle Vašington. U EU se govorilo da pošto se urušio Varšavski pakt i da nema potrebe za NATO, već će EU sama da se brani. Henri Kisindžer je meni dva puta ponovio i rekao pozovite predsednika Miloševića da se ne namesti, jer Klinton i njegova administracija traže novog neprijatelja da bi pokazali kako NATO ne treba da se ugasi, već da se revitalizuje – rekao je on.

Prema njegovim rečima neposredno pre početka pregovora u Srbiju su došli Černomirdin i Ahtisari.

– To su bila dva izaslanika koji su tokom jedne večere Miloševiću decidno rekli: „Ovo vam je poslednja šansa, jer će biti 17 protiv jednog – rekao je on.

Izvor: Alo

One thought on “„OVO VAM JE POSLEDNJA ŠANSA“: Slobin čovek koji je pregovarao sa NATO otkrio je državne tajne!

  • 13. јуна 2019. at 00:07
    Permalink

    Zasto Vujovic to nije objavio? Mozda bi se narod pobunio

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *