OZBILJNO SHVATIO PRETNJE TERORISTA: Zukorlić zbog ISIS živi kao Džems Bond!

Muamer Zukorlić, lider SPP-a i narodni poslanik, zbog ozbiljnih pretnji likvidacijom, koje mu je uputila teroristička organizacija ISIS, živi u stilu čuvenog tajnog agenta Džejms Bonda, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora.

Prema rečima našeg sagovornika, muftija, osim što ima i privatno, ali i službeno obezbeđenje, skoro svakodnevno menja lokacije, odnosno stanove u kojima boravi, automobile kojima se vozi, rute kojima se kreće, izbegava komunikaciju putem mobilnih telefona, a kada piše poruke, to radi u šiframa.

– Nakon što je na portalu Rumi, koji je pod kontrolom Islamske države, objavljen tekst u kome se poziva na smrt Zukorlića, njegov stil života se u potpunosti promenio. Njega sada obezbeđuju tri bezbednosne organizacije. Primoran je da često menja lokacije na kojima boravi, odnosno izbegava da se duži vremenski period zadrži na istoj.

– Takođe je poveo računa i o svom kretanju, te se tokom putovanja, koja su česta zbog poslovnih obaveza, trudi da menja i prevozna sredstva, to jest da ne ide stalno istim automobilom. Nikad se ne vraća istim putem kojim je išao… – navodi naš izvor i dodaje da su Zukorliću u pomoć priskočili svi prijatelji i ljudi koji ga podržavaju.

– Nude mu svoje automobile da ih koristi, pa čak mu daju i ključeve od stanova ako treba da prespava u njima. Svi ove pretnje shvataju veoma ozbiljno i žele da on bude na bezbednom – ističe naš izvor.

Kriminolog Zlatko Nikolić za „Alo!“ kaže da je uveren da je zbog ovih pretnji Zukorlićev šef obezbeđenja preuzeo drastične mere, koje se, dodaje, verovatno ne dopadaju ni samom Zukorliću.

– Kako će se neko obezbeđivati, odlučuje šef obezbeđenja te ličnosti i njihovih procena šta je najefikasnije. To može svakako biti česta promena automobila, promena stanova, odnosno mesta boravka, maršruta kojima se kreće, izbegavanje rutinskih kretanja da bi se onemogućilo onima koji tu osobu možda prate da se uđe u trag i izvede napad. Za laičku javnost to deluje pomalo paranoično, a ta paranoja je nužna i neminovna.

– Lično, ne bih voleo da budem u koži nijednog štićenog lica. Štićemno lice mora da sarađuje i kada mu se ništa od toga ne sviđa. I telefoni su im pod posebnim merama, pa kao u filovima moraju da pišu šifrovane poruke. Zukorlić ima umereniji pristup islamu, što se radikalistima ne sviđa, a znaju koliki je njegov uticaj, pa im, naravno, smeta, zato su te pretnje ozbiljne – kaže kriminolog.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *