PACIJENTI TRPE Graditelji muljaju, kasni nova bolnica

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da radovi na novoj zgradi KC Niš kasne i da je trebalo da budu završeni 27. marta, te da pacijenti čekaju zbog „javašluka pojedinaca i kombinacija koje oni prave“.

„Ovako više neće moći u Srbiji, da pacijenti čekaju zbog nečijeg javašluka. Izvođači radova zbog toga, po ugovoru, moraju plaćati penale“, rekao je Lončar novinarima posle otvaranja dve rekonstruisane operacione sale u Urgentnom centru u Beogradu.

Kako kaže, zbog „Niša ga boli glava“, jer iako imaju obezbeđen novac, svi rokovi za završetak su probijeni i poručio je izvodačima radova, podizvođačima, nadzoru, da se okanu „kombinacija“, jer će svi umešani odgovarati.

„Odgovaraće sigurno svi oni koji su umešani što se kasni i što kradu novac od građana Srbije“, naglasio je ministar zdravlja.

Za sutra je zakazan sastanaka kome će prisustvovati ljudi iz Evropske banke, izvođači radova na novoj zgradi KC Niš, podizvođači radova, nadzor.

„Mi njima više ne verujemo. Svaki termin koji su nam dali slagali su nas. Gledali su me u oči i lagali su. Pričali su biće za mesec, dva. Sada ću tražiti pomoć od Evropske banke i svih institucija šta možemo da uradimo da se ovo završi. Ovako više neće moći u Srbiji“, zaključio je ministar.

Kamen temeljac za novi klinički centar polođen je u Nišu 18.10.2013. godine, u prisustvu tadašnje ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, direktora Zorana Radovanovića i direktor italijanske kompanije Inso Karlo Orlanduči koja izvodi radove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *