PAKLENI PLAN: Đilas sa tajkunima ruši Vučića!

Đilas ima pakleni plan – pridobiti što veće parče medijskog neba u Srbiji i onda krenuti u rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Kako „Alo!” saznaje, u tom svom pohodu nekadašnji lider Demokratske stranke kao svog partnera je angažovao osnivača kablovskog operatera SBB Dragana Šolaka, s kojim je napravio dogovor o preuzimanju pojedinih medija.

Da je dogovor tajkuna postignut, najbolje svedoči i činjenica da je intervju predsednika Vučića na TV „Prva“ najbrutalnije sabotiran.

Naime, tokom obraćanja predsednika Vučića na TV „Prva“iz Varne, gde se sastao sa Ciprasom, Borisovim i Tudoseom, u periodu od 18 do 18.17 časova gledaoci u Srbiji koji taj program prate preko SBB operatera nisu mogli da prate prenos.

– Tokom obraćanja predsednika odjednom su se dogodile smetnje, a rič gledanosti u tom periodu je pao na nulu – kaže naš sagovornik.

Prema saznanjima „Alo!”, to je tek početak rada tandema Đilas-Šolak, jer je bivši lider demokrata krenuo u akciju pridobijanja medija za „svoju stvar”.

Naime, bugarska tajna služba došla je do saznanja da je pre nekoliko dana održan strateški sastanak Šolaka i Đilasa sa predstavnicima firme „Stichting Administratiekantoor SEE Media”.

– Tu firmu predstavlja ultimativni vlasnik Krasimir Guergov, državljanin Republike Bugarske sa prebivalištem u Sofiji. Sastanak je odražan u luksuznoj vili u predgrađu Sofije. Dragan Đilas i taj, kako ga zovu, medijski mag ugovarali su kupovinu jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom i jednog dnevnog lista, što je trebalo da se uradi preko firme „Stichting Administratiekantoor SEE Media”. Zahvaljujući takvom spajanju kapitala kablovskog operatera i Đilasa, potpuno će se zatvoriti medijsko nebo nad Srbijom i bivšom Jugoslavijom, gde, inače, i dan-danas posluju firme koje su bile u vlasništvu Dragana Đilasa dok je bio gradonačelnik, a koje su, navodno, prodate – otkriva naš izvor i podseća da je neto dobit tih firmi u periodu od 2010. do 2014. godine bila oko 60 miliona evra.

Politički analitičar Branko Radun nije iznenađen Đilasovom ambicijom da kupi neke medije pre ulaska u trku za gradonačelnika.

– Đilas je očigledno doneo odluku da uđe u politiku, a za to mu je potrebna jaka medijska podrška i on to vrlo dobro zna. On, osim toga, vrlo dobro poznaje medije i pritom ima dosta novca. U vreme vlasti DS-a on je bio jedan od nekoliko ljudi koji su kontrolisali celo medijsko nebo preko tržišta marketinga. On želi dobro da se pozicionira, da pokrene propagandnu mašineriju za svoju kampanju ili kampanju bliskih političara koji ga sada podržavaju. Probaće da kupi neke medije koji bi mu napravili medijski paket, a to znači da ima televiziju, dnevne novine ili nedeljne novine, i da se time „pokrije” u potpunosti – navodi on.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *