Patrijarhu POZLILO zbog tuče vladika i SEKS-SKANDALA!

Patrijarhu pozlilo zbog skandala koji proteklih dana potresaju Srpsku pravoslavnu crkvu!

Kako „Alo!“ saznaje, patrijarh srpski Irinej veoma je teško podneo sve što se protekle nedelje dešavalo u SPC i haos koji je zbog toga nastao u javnosti.

Najpre se suočio sa vešću o tuči Atanasija i Filareta, sadašnjeg i bivšeg episkopa mileševskog, a potom i sa teškim optužbama lidera SRS-a Vojislava Šešelja, koji je komentarišući tu tuču u javnost izašao sa informacijom da je vladika Atanasije prekršio monaški zavet, te da ima ženu i dvoje dece.

Poglavaru SPC, prema rečima našeg izvora iz Patrijaršije, sve to bilo je previše bolno i neshvatljivo, mnogo se nervirao, nekoliko noći gotovo uopšte nije spavao, slabo je jeo, a u jednom momentu pritisak mu je naglo skočio, što je uplašilo sveštenike iz Patrijaršije.

– Bio je crven u licu i tresao se sav! Pritisak mu je naglo skočio i svi smo se uplašili. Osetio se zbog svega odgovorno i nemoćno i bio je ljut istovremeno, a on je čovek koji je u ozbiljnim godinama. Ipak, čvrst je u nameri da sve istera načistac, kako navode u vezi sa tučom, tako i optužbe koje su stigle na račun vladike Atanasija – kaže naš izvor iz Patrijaršije, navodeći da će se ova dva slučaja naći pred crkvenom komisijom, koja će biti formirana, i crkvenim sudom, ali pre svega pred Sinodom SPC.

Ljubomir Ranković iz Šabačke eparhije, protođakon i urednik „Glasa Crkve“, za „Alo!“ kaže da je uveren da se patrijarh sada oseća zaista loše, ali da ipak očekuje njegovu brzu i trezvenu reakciju.

– Njegova svetost bolno je pogođena, preteško mu je zbog svega. Ali tim pre mora energično da reaguje i da stvar preseče, odlika velikih duhovnih pastira jeste da imaju hrabrosti da se suoči sa problemom i da brzo reaguju i oslobode Crkvu srama – kaže on.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *