PAŽNJA, OVO JE VEOMA OZBILJNO, STIŽE NOVI ARKTIČKI TALAS: Dolaze nam SNEG, HLADNOĆA I LED!!!

 

Snežno nevreme i lavine poslednjih nedelju dana stvaraju velike teškoće u Evropi, najpre u Austriji i Nemačkoj, a u tom razdoblju odneli su 26 života.

A prema prognozama koje je objavio Severe Weather Europe, kraj ekstremnim zimskim padavinama još se ne nazire. U istočnu i središnju Europu stiže novi arktički val koji će doneti vrlo hladan vazduh, novi obilan sneg i snežne oluje u Alpima.

Zbog toga će u Austriji danas u nekim delovima pasti još dva metra snega.

– Velika snežna oluja kreće se prema severnim Alpima, posebno u delu severne i zapadne Austrije, južne Nemačke i istočne Švajcarske. Iako je u velikom broju tih regija već napadalo između 350 i 500 cm snega, očekuje se još najmanje 100 do 120 cm svežeg snega do utorka ujutro. Po život opasne situacije s pretnjom velikih lavina povećaće se nakon što napada još snega – upozorava Severe Weather Europe.

Austrijski i nemački mediji javljaju o nesrećama uzrokovanim lavinama u nedelju uveče. Tako se lavina sručila na kuću uz šumski put na području austrijskog Vorarlberga. Srećom niko nije povređen kao ni u lavini koja se sručila na hotel u popularnom nemačkom skijalištu Balderschwangu. Meštani su odsečeni od sveta kao i 11.000 njih u austrijskoj regiji Salzburg.

U brojnim mestima u Tirolu zatvorene su škole jer je proglašen najviši stupanj opasnosti od lavina. Takođe, austrijske vlasti upozorile su ljude koji žive na rubu šuma da spavaju u prizemlju jer se stabla mogu pod težinom snega mogu srušiti na kuće.

Izvor: Espreso.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *