PERUNIČIĆ SE ŽALIO HRVATIMA: „Igrači ne žele da igraju za Srbiju,publika nas ne podržava“!

Rukometna reprezentacija Srbije neslavno je završila ovogodišnje Evropsko prvenstvo, a utakmicom protiv Hrvatske i zvanično će “zatvoriti učešće“ u grupnoj fazi.

Tom prilikom hrvatski portal “Index“ je, kao najavu meča, napravio intervu sa selektorom Orlova Nenadom Peruničićem koji je donekle izneo srž problema koji srpski rukomet ima.

  • Što se tiče ovog turnira, možda nemamo kvalitet kao pre. Jedan od problema su otkazi igrača koji više ne žele da igraju za Srbiju. Za mene su igrači koji su ovde najbolji zato što žele da igraju za svoju zemlju. Od 2006. nam se sve to događa, rukomet je izgubio draž u Srbiji – rekao je Peruničić i dodao:
  • Bio je jedan od najpopularnijih sportova. Izgubili smo se u traženju talenata. Ljudi misle da će to doći samo od sebe, ali sada je drugo vreme i biznis je ključan. Deca u Srbiji idu na košarku, odbojku i borilačke sportove, dok u moje vreme deca su masovno dolazila na rukomet. Sada to više nikoga ne zanima.
  • Osetilo se to i na tribinama, jer je Srbija u Gracu imala mizernu podršku.
  • Žao mi je što nas nisu podržali. Mnogo Srba živi u Beču, a to nije daleko od Graca. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, voleo bih da je tako i u Srbiji. Svi nose dresove, to je lepo videti. Voleo bih videti stotinjak srpskih zastava, a ne samo deset na tribinama. Osećamo se usamljeno, igrači osećaju da nemaju podršku. Možda je ne zaslužujemo, možda je takvo vreme, a možda ljude ne zanima – jasan je Peruničić.
  • Istakao je selektor i da je problem Srbije što nema jeda klub u koji će da ulaže kako bi se stvarali reprezentativci, a na pitanje novinara da li bi portugalski model, gde fudbalski klubovi Porto, Sporting i Benfika ulažu u rukometne timove, mogao da se primeni na Zvezdu i Partizan, Peruničić je rekao:
  • Mislim da nije moguće. Fudbalski klubovi mogu da pomognu, ali oni su kod nas rupa bez dna. Mislim da puno više traže nego što daju. U bližoj budućnosti je teško očekivati da ćemo imati takav klub. Država bi možda mogla da uloži u projekat podizanja reprezentacije kroz neki klub.
  • Ja jesam veliki zvezdaš, ali ako je trenutni prvak Vojvodina klub koji će podići rukomet u Srbiji, onda ja nemam ništa protiv da budu nosioci projekta.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *