PEŠČANIKU ISTEKLO TI VREME

Zamislimo, recimo, medicinskog tehničara Vukašina u jednoj bolnici, na odeljenju ortopedije. Međutim, u prolazu vidi pacijenta obolelog od korone, pa ga na svoju ruku, bez odluke konzilijuma, načelnika, direktora intubira i priključi na respirator. Usput na urgentnom izvuče jedan metak, na kardiologiji ugradi bajpas, ponovo bez dozvola, a onda ode u kafanu i tamo iznese lične detalje o pacijentima, da bi na kraju medicinske kartone objavio u medije. Logično je da bi ortopedičar Vukašin bio otpušten, krivično gonjen i razapet od medicinske struke. Logično je i da se u taj slučaj ne bi mešale neke institucije koje nemaju direktne veze sa medicinom, poput Srpske pravoslavne crkve.

E, sada zamislimo sveštenika Vukašina koji praktično radi isto – ulazi u tuđu zonu posla, bez odobrenja “načelnika” i “direktora”, pušta u javnost “kartone” kojima nema pristup bez dozvole i pritom govori suprotno učenju svoje kuće na svakom koraku. Logično je, naravno, svetovnim rečnikom, da će ga poslodavac u najmanju ruku suspendovati, kao što je i logično da se bolnica, kao neko ko nema preterano veze sa duhovnim, neće mešati u ovu tematiku.

Međutim, nije logično, ali jeste očekivano da se oglasi Peščanik koji se ne razume ni u bolnicu ni u crkvu, ali ima dve doktorske disertacije na temu mržnje srpskog naroda, sa posebnim akcentom na SPC.

Kad smo već kod zamišljanja, uključite maštu i dodajte u njoj autora na Peščaniku koji bi, koristeći njihove resurse pisao, pisao da je reč o autošovinističkoj sramnoj kući, koja sve srpsko blati bez argumenata, ako se u argumente ne računaju Soroševe donacije. Taj ne bi bio suspendovan – platili bi kartu, smeštaj i dnevnicu odredu mudžahedina da ga obezglavi.

Zato je Peščaniku, kome curi vreme, slaba vajda što se hvata za sveštenika Milićevića, “političku žrtvu” po Đilasovoj meri.

Jer, vreme i narod sve vide: zato su hramovi sve puniji, a stranice Peščanika sve praznije. Zato je sve više sjajnih besednika u tim hramovima i sve više “ortopeda” Milićevića na Peščaniku.

Nedljnik Afera :Tomo Lovreković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *