PIJAN LEKAR SE TETURAO I PADAO PRED PACIJENTIMA

Koordinator Zdrastvenog centra u Vranju         

 

PIJAN  LEKAR SE TETURAO I PADAO PRED PACIJENTIMA

 

leskovački stručnjak  dr Nebojša Dimitrijević više puta ukazivao na moguće tragične posledice nagomilanih propusta u radu

DIREKTOR Nebojša Dimitrijević i dr Stanković

Lekaru  službe Hitne pomoći vranjanskog Zdrastvenog centra N.S. određeno je policijsko zadržavanje odmah nakon njegovog hapšenja prošle subote, 28 aprila. Krivična prijava iz vranjske Policijske uprave ga tereti da je dan ranije sa ekipom tamošnje hitne pomoći krenuo u kućnu posetu pacijentkinji Persi Stojanović (68) u naselju Sobina da joj ukaže prvu pomoć ali zbog previleke lične alkoholisanosti to nije mogao da učini…

Pacijentkinja je nažalost preminula, a razočarani suprug je  odmah podeno  krivičnu prijavu zbog učenjenih velikih propusta u pružanju prve pomoći bolesnom licu. Nesavesni lekar je dan nakon hapšenja suspendovan sa posla do daljnjeg.

Ovaj nesvakidašnji incident je, kako nezvanično saznajemo, četvrti u nizu evidentnih propusta vranjskih lekara u poslednjih par godina.   Koordinator Zdrastvenog centra u Vranju leskovački specijalista dr Nebojša Dimitrijević inače direktor Leskovačkog bolničkog centra kaže da je vranjski kolega očito bio pijan jer su u vranjskoj policiji potvrdili da je nesavesni lekar N.S. u svojoj krvi imao oko 1,2 promila akohola…

„Mesec dana ranije predlagao sam razrešenje pojedinih šefova odeljenja u ovom Zdrastvenom centru, i danas aktuelnom direktoru ove vranjske ustanove, dr Draganu Veličkoviću, ali me ovaj nije poslušao. Računao sam da on ima još jednu šansu da situaciju popravi, ali nažalost situacija je sasvim drugačija i istrgla se kontroli“, ističe u našem razgovoru dr Dimitrijević.

  Dr Dimitrijević u problemu s Vranjancima 

Dobri poznavaoci prilika u vranjanskom zdrastvu  nas podsećaju na incident sa početka ove godine  kada je iz saniteskog vozila ispao pacijent iz Vladičinog  Hana na autoputu i poginuo. Ovi incidenti nemarnosti medicinskog osoblja doveli su do ostavke načelnice vranjanske Hitne pomoći dr Danijele Ilijeve i glavne sestre, ali odgovornost je šira i odnosi se i na druge zaposlene u Zdrastvenom centru. Jedan nezadovoljni Vranjanac je za nedavnu smrt svoje supruge okrivio lekare na urgentnom odeljenju,i umrlicama njenim u kojima okrivljuje lekare oblepio gradske ulice grada.

„Slični propusti zabeleženi su i na odeljenju ginekologije ovog centra, ali i u nekim seoskim ambulantama što iziskuje temeljnu kadrovsku rekonstrukciju“, ističe dr Dimitrijević koji je po drugi put od strane nadležnog republičkog ministarstva imenovan za koordinatora vranjskog Zdrastvenog centra. O svim dosadašnjim propustima, posebno o slučaju pijanog lekara iz hitne pomoći obavešteno je nadležno  republičko ministarstvo i zdrastvena inspekcija u Nišu, koja izme]u ostalih nadgleda aktivnost zdrastvenih radnika i iz Pčinsjkog upravnog okruga.

„Ja samo želim da svoja pozitivna iskustva i iskustva moga menadžment – tima iz Leskovačkog bolničkog centra , a koji je od strane eminetnih nadzora proglašen za jedanod boljih u Srbiji, prenesem na svoje kolege u Vranju“, naglašava dr Nebojša Dimitrijević na kraju našeg  razgovora.

 

T.Stevanović

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *