Pijani huligan napao trans osobu dok je kupovala da jede!

Huligana koji je napao i povredio trans osobu T.D. i njene dve drugarice u centru Beograda razotkriće kamere, odnosno video nadzor picerije ,,Trg“ gde se incident i dogodio, saznaje ,,Afere“.

U pomenutoj piceriji nam je danas potvrđeno da imaju video nadzor.

Kako ,,Afera“ nezvanično saznaje huligan je bio pijan, a nije poznato da li je koristio i neke druge supstance.

T.D. i njene drugarice je mladić starosti od 20 do 23 godine napao u ponedeljak, 8. maja, oko 3.45 u piceriji „Trg“ na Trgu republike dok su kupovale hranu.

Dok su čekale porudžbinu prišla su im dva muškarca od kojih im se jedan obratio rečima: „Ne mogu da verujem da trandža stoji do mene i kupuje picu.“

U trenutku kada je D.T. plaćala picu nepoznati muškarac joj je prišao s ledja i počeo da je udara pesnicama u glavu u predelu slepoočnice i obraza, a onda i nogama.

Trans osoba je od udaraca pala u ugao picerije pored kase i izgubila svest.

Njene drugarice su se postavile između nje i napadača, zbog čega on jednu od njih udario u vilicu i tom prilikom joj polomio zub, a drugu udario u telo, rekle su one u izjavi „Egalu“.

Nakon toga muškarac koji je bio u pratnji napadača i nije učestvovao u incidentu je izveo napadača napolje, a jedna od napadnutih devojaka je pozvala policiju. Ubrzo se pojavila policijska patrola, kao i vozilo hitne pomoći.

Posle pregleda na maksilofacijalnoj hirurgiji Urgentnog centra njih tri su dale izjavu u policijskoj stanici Stari grad, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, pre sedam dana Udruženje „Egal“ saopštilo je da je u Beogradu napadnuta trans osoba i da su joj nanete teške povrede. U saopštenju se takođe dodaje da taksisti nisu hteli da je prevezu u bolnicu.

Pripadnici policije intezivno rade na oba slučaja, a huligani će uskoro biti uhapšeni i kažnjeni u skladu sa zakonom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *