Pijani pacijent ošamario medicinskog tehničara

Pacijent u alkoholisanom stanju, nakon zbrinjavanja, udario je šamar tehničaru iz lekarske ekipe Hitne pomoći, u noćnoj smeni 27. marta.

Ovo je četvrti napad na ekipe subotičke hitne medicinske pomoći, od decembra, pa su zbog sve učestalijih napada, nadležni iz subotičkog Doma zdravlja doneli odluku, da lekarske ekipe na terenu, samo uz prisustvo policije zbrinjavaju agresivne pacijente, u alkoholisanom stanju.

—Zbog akutno napitog stanja od početka godine smo imali 151 poziv, što je 5,22 posto od ukupnog broja terena. Naše ekipe su svakodnevno izložene nasilju, naročito vikendom, kada je broj alkoholisanih pacijenata u znatno većem broju, kaže Borislav Davčik, glavni tehničar Službe hitne medicinske pomoći.

Dr Mihaela Budimski kaže da ekipe Službe hitne medicinske pomoći tokom svog rada, pored zbrinjavanja urgentnih stanja, u velikom procentu, do 70 posto obavljaju preglede trećeg reda hitnosti, a od toga se i do 15 posto završi bez
terapije, uz dati savet pacijentima.

—Broj urgentnih terena je u porastu. Na to ukazuje povećan broj i reanimiranih pacijenata tokom 2016 godine, u odnosu na 2015. Ekipe Hitne medicinske pomoći prioritetno zbrinjavaju kritične pacijente, kojima je život ugrožen, ali na žalost, već godinama se povećava broj pregleda i usluga koje se pripisuju Hitnoj, pa smo zatrpani ogromnim brojem intervencija, radom bez zakazivanja. Zaposleni su izloženi i fizičkom nasilju od strane alkoholisanih osoba, dok im lekari pružaju pomoć, kaže dr Budimski. Kurir It relays sensory information about joints, muscles, published there sight, and sound to the cerebrum

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *