Pink Panteri uhapšeni zbog krađe veka u Veneciji: UKRALI DIJAMANTE KATARSKOG PRINCA!

Švajcarski specijalci uhapsili su četvoricu razbojnika koji su pripremali pljačku juvelirnice u Luganu, i to sa pištoljima koji su imali metak u cevi.

Dvojica su uhapšena ispred zlatare, dok su druga dvojica pokušala da pobegnu motorom, ali su i oni presretnuti i stavljene su im lisice na ruke. Ubrzo se ispostavilo da je ista grupa osumnjičena i za „pljačku veka“ u Italiji, kada su odneli dijamante koji pripadaju kraljevskoj porodici Katara!

Iza brave su se našli Srbin star 41 godinu, Bosanac od 38 i Hrvati od 37 i 39 godina. Oni se terete da su iz muzeja u palati Dukale u Veneciji ukrali par minđuša i broš, čija se vrednost procenjuje na oko miliona evra.

– Uhapšeni su članovi bande „Pink Panter“, a dvojica su identifikovana kao pljačkaši koje je snimila kamera za video-nadzor kako otvaraju vitrinu i odnose dijamantske minđuše i broš. Identifikovani su i ostali članovi ove bande, a policija sumnja da su razbojnici imali krticu u muzeju, koja im je ostavila vitrinu otključanu i dala im informacije o slabim tačkama obezbeđenja. Policija sumnja na jednu žensku osobu koja nema kriminalni dosije – rekao je portparol policije za italijanske medije.

„Pljačka veka“, kako su mediji nazvali prepad u palati Dukale dogodio se poslednjeg dana izložbe „Blago mogula i maharadža“ 3. januara ove godine.

Dvojica pljačkaša koja se čak nisu ni maskirala iskoristila su trenutak nepažnje obezbeđenja, otvorila vitrinu i uzela ono po šta su došla – nakit neprocenjive vrednosti koji je vlasništvo katarske vladajuće porodice.

Zloglasni „Pink Panteri“ sastavljeni su od kriminalaca sa prostora bivše Jugoslavije. U početku su to uglavnom bili učesnici u ratovima u bivšoj Jugoslaviji, ali su potom svoje „veštine i znanje“ rešili da unovče pljačkanjem juvelirnica i za to su regrutovali mlađe naraštaje.
– Plen zasad nije pronađen. Prema saznanjima policije, iznet je iz Italije u nekoliko različitih automobila. U pitanju je dobro organizovana akcija, a uhapšeni su direktni izvršioci, dok se za onim ko je osmislio plan još traga – rekli su iz policije.

Ukradeni predmeti su vlasništvo Hamada bin Abdulaha el Tanija, princa iz katarske vladajuće porodice.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *